maanantai 11. syyskuuta 2017

Tampereen ratsastusseuran mestaruudet

Monet kisat on tänä kesänä jäänyt välistä, koska yksinkertaisesti ei ole ollut kisafiilis. Oon maailman huonoin kilpailija, etenkin jos en pääse lainkaan kisamoodiin niin silloin ei kisoissa tule edes käytyä. Kilpailut on mulle sellaisia paikkoja missä saa hyvän tilannekatsauksen omasta ja hevosen tasosta, kun kotona tulee tehtyä vain sellaisia asioita mitä mieleen juolahtaa. Näihinkin kisoihin lähdin vähän extempore kun facebook muistutti tapahtumasta ja satuin oleman hollilla niin, että muistin jopa ilmottautua.

Kaikki kuvat © Krista Rostén

Hirveästi ei näihin(kään) kisoihin tullut treenattua ja tämän kesän hypyt onkin jäänyt yhden käden laskettaviksi, mutta en nähnyt sitä ongelmana kun kumminkin hevonen suorittaa hyvin tuolla tasolla eikä meillä mitään ongelmia ole ollut. Itseä alkoi hirveästi jännittämään, että osaanko radan ja oppisinko vihdoinkin ratsastamaan voitosta, kun sellainen hevonen on jolla kaikki on mahdollista. Yleensä kaikki sijoitukset ja muut hyvät suoritukset ovat olleet vain hyvää tuuria ja tasaisen suorittamisen tulosta... :D


Mentiin kaksi luokkaa 80cm tasolla, joten päätin tehdä hyvät kevyet verkat molempiin ja vain muutama hyvä hyppy alle kun radalla hyppyjä tulee kumminkin paljon. En saanut ihan niin hyväksi Anttia kuin kotona, mutta se nyt on ihan ymmärrettävää kun kauden toiset kilpailut ja ensimmäiset estekisat tälle vuodelle. Hevonen oli kumminkin hyvin avuilla ja kuunteli pidätteet sekä eteenpäin pyytävät avut ja kääntyi hyvin. Hypyissä se jäi muutaman kerran liian matalaksi eikä noussut ennen hyppyä takajalkojen päälle, mutta korjaantui siitä vertyessään ja innostuksen laantuessa.

Ai vitsi mua naurattaa tää ilme, yhdet kisat mulla on jokaisessa kuvassa tää sama,
enkä siis ole vihanen vaikka siltä näytän :DD
 Ensimmäisellä radalla Antti oli tosi rento ja käytiin muutama este kävellen tsekkaamassa. Lähtöluvan jälkeen hevonen heräsi tilanteeseen ja oli tosi skarppina mukana. Teki ihan älyttömän hyvin kaiken mitä pyysin ja koko rata tuntui lastenleikiltä, ajattelin vain kun saadaan puhdas perusrata niin tää on tosi hyvä. Puhdas perusrata ja uusintaan. Annoin hevosen venyttää laukkaansa ja koitin vain muistaa itse ratsastaa hyvin jokaiselle esteelle sekä istua kiinni ennen estettä. Antti oli ihan super, itselle pieni muistikatko mikä oli toisiksi viimeinen este ja sinne huonolla valmistelulla -> puomi alas. Silti Antti oli ihan huikee ♥ Itse olisin saanut paremmin pysyä jälleen tievalinnoissani, mutta ajattelin varmistella sillä puhdas uusinta olisi ollut jo puolivoitto. Noh näistä opitaan. :D
Tältä radalta voitettiin aikuismestaruuden kultaa ja suomenhevosten pronssia. ♥Toinen rata oli tyyliarvostelu, jolle en hirveitä paineita asettanut. Rata oli aika sama kuin edellisen perusrata ja siinä oli helppoja tehtäviä meille. Tuomarin päätettäväksi jää se kuinka meidän tekeminen vastaa arvotelua.
Tälle radalle Antilla nousi jo vähän kierrokset ja sain huomattavasti enemmän pidättää sekä koittaa ratsastaa sitä ylämäkeen kuin ensimmäisellä radalla, mutta huono se ei ollut. Pääsin hyvin kaarteissa hellittämään ja antamaan hevoselle edestä tilaa, jottei se vain juoske koko rataa kättä vasten. Rata oli hyvä ja olin kyllä tosi tyytyväinen suoritukseen vaikkei sieltä mainetta ja mammonaa tullut. Antti teki mielettömän hienosti ja oli ilo kilpailla taas sen kanssa ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)