maanantai 24. huhtikuuta 2017

Lentävä suomalainen!

Antti sai pitkästä aikaa hypätä ihan tavallisia rataesteitä ja tehdä helppoja tehtäviä. Antti olikin mielissään vaikkakin ihan älyttömän hyvin kuulolla. Kentän pohja oli kyllä paikoitellen aika raskas joka vei vähän laukasta voimia, mutta Antti teki kyllä kaikki hypyt älyttömän hyvin.Alkaa olemaan jo parempi työskentelymuoto esteiden välissä kun hevonen alkaa työntämään paremmin takaa eteen ja muoto on avoimempi. Antti helposti jää liikaa pyörimään ns tyhjää, jolloin isompien esteiden hyppäämisestä tulee haastavaa kun painoa on niin paljon edesssä ja paino ei ole ponnistuksessa kunnolla takaosalla. Nyt kun on saanut laukkaan uusia vaihteita oli myös esteiden välissä helppo säädellä laukkaa sen jäämättä voimattomaksi.


Aloitin vinolla linjalla, jonka hyppäsin vuorotellen molemmista suunnista. Alkuun Antti hämmentyi mun linjasta ja juoksi ohi, mutta loput menikin tosi hyvin. Lopuksi mentiinkin vain esteitä yksitellen alkuun ja lisäsin niistä pieniä tehtäviä, jotka suju tosi hienosti. Tehtiin lyhyitä lähestymisiä esteille, jotka oli hyvä harjoitella sillä ekat kerrat hevonen meni ohi. En saanut ajoissa näytettyä estettä jolloin se tuli vähän yllätyksenä ja tuli ohimenot, mutta niiden jälkeen hommat sujui kun rasvattu. Antti on kone♥

Laitoimme lopulta veden isommaksi, jotta saadaan alkaa pikkuhiljaa rutiinia isommiltakin esteiltä. Itselläkin on jo niin monta vuotta niiden hyppäämisestä, joten askel askeleelta saadaan niihinkin enemmän varmuutta. Anttia ei tunnu vaikeuttavan korkeus vaan enemminkin se kuinka sinne esteelle päädytään. Tällä kertaa jokainen lähestyminen sujui hyvin ja hevonen automaattisesti jo itse nousi edestä ennen esteitä ja kasvatti voimaa taakse.

Ekalla yrityksellä ajauduttiin liian lähelle ja Antti hienosti ylitti esteen vain kopauttamalla etusellaan.
Seuraavalle hypylle se aina skarppaakin ihan älyttömän hienosti! ♥
Meillä oli myös 7m välillä oleva sarja, jossa mulla itsellä on opeteltavaa istua pystympään esteiden välissä ja muistaa tehdä se pidäte myös sarjalla, jolloin on helpompi hellittää myös b osan esteelle ja antaa hevoselle tilaa hypätä.


Elisalle taas kiitos kuvista ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)