sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Nykyisen ruunan elämä+estekuvia

Kaikki kuvat jälleen Essin linssin läpi, kiitokset Essi taas! ♥
Meidän puolentoista viikon vanha ruuna alkaa voimaan hyvin. Turvotus alkaa pikkuhiljaa hiipumaan ja haavakin näyttää jo paranemaan päin. Rauhaksiltaan tässä silti vielä mennää, tällä viikolla olen pikkuhiljaa alkanut ravailemaan enemmän. Laukkaa en ole vielä uskaltanut ottaa kun on sen verran liukasta ja haluan mielummin pelata varman päälle paranemisen kanssa.

Käytöksessä en juurikaan ole nähnyt muutosta, ehkä tarhassa sellainen uhitteluun vastaaminen on jäänyt. Meillä on tuo laumassa tarhaava suokki aika tarkka omistaan kun on lauman pomo, joten se käy vähän väliä muistuttelemassa itsestään Antin tarhan vieressä. Antti kuitenkin on ollut aika sopuisa ensimmäisen tarhauksen jälkeen, eikä ole lähtenyt tuohon kiljumiseen ja etujalan kuopimiseen mukaan. Sen sijaan se on koittanut mennä nuuhkimaan ja hieromaan ystävyyttä ntämän kanssa. :D ♥


Oltiin edellisenä viikonloppuna ennen ruunausta Paavon johdosta hyppäämässäkin, josta en olekkaan vielä kirjoitellut mitään. Käytiin vain sunnuntaina, joten jäi day one välistä mikä olisi ollut Antille tosi hyvä. Sunnuntaisin kun kumminkin on aloitettu aina vähän siitä, mihin on lauantaina jääty niin jouduttiin vähän ns. kylmiltään hommiin vaikka siis verryttelyt tehtiin. ;)

Antti teki ihan hyvin vaikkakin en saanut laukkaa niin aktiiviseksi kuin noilla tekemillämme tehtävillä olisi tarvinnut. Tuolla hevosella on niin suuri ero siinä tekemisessä jos laukka jää "tyhjäksi" kuin, että se on rehellisesti pohkeen edessä takaosan päällä. Antti on myös niin älyttömän herkkä istunnasta ja mun tekemisestä, että tarvii olla joka sekuntti hereillä ja tarkkana tekemisistään.
Esim. linja jossa tarvitsi saada heti esteen jälkeen kiinni ja käännettyä onnistui vasta kun tosissani pääsin istunnallani vaikuttamaan takajalkoihin ja sain etuosan kevyeksi, jolloin pääsin hellittämään kädellä.


Muutoin Antti hyppäsikin tosi hyvin, alkuun huomasi kyllä, että olin edellisenä päivänä hypännyt itsenäisesti kavalettia. Tein kavaletin kanssa suoristavaa jumppaa, jolloin vaadin pyöreyttä ennen ja jälkeen esteen ja tasaisesti molempien pohkeiden välissä. Sunnuntainakin mulla oli alussa kuin pomppiva kumipallo. :D


Näistä kuvista näkee hyvin millä esteillä laukka oli tyhjää, jolloin on mahdoton päästä hellittämään kädellä ja ratsastamaan kunnolla jalalla, kun ei ole kunnollista tuntumaa. Eli hevonen laukkaa vain eteen, eikä takaa eteen.Tässä puolestaan sain hevosen tuntumalle, mutten vastaamaan pohkeeseen eikä tullut istunnalla takaisin jolloin puolipidätteet ei mene läpi ja se jää laukkaamaan "etuosallaan".
Hypyt jää laakaan ja laukka ei kulje rehellisesti takaa eteen.

Tälle linjalle mulle oli ihan älyttömän vaikea tuoda hevosta, kun linja jatkui toiselta esteeltä kolmannelle vinosti. Hevonenkaan ei oikein ymmärtänyt kuinka tuolle mennä, kun ei saatu laukkaa kunnolla rullaamaan tuossa välissä. 


2 kommenttia:

 1. Hei! Typerä(hkö) kysymys, mutta mitkä olivat ne pohjimmaiset syyt, miksi päädyitte Antin ruunaamiseen?? Miten Antti ruunattiin ja mitkä ovat kokemuksesi siitä? Ja miten se kesällinen lemmenloma, onko siitä tiedossa jälkikasvua??

  Antti vaikuttaa niin masentavasti samanlaiselta, kuin oma sh-ruuna.. Reipas kyllä, aina menossa, mutta jännittyessään tipauttaa selän alas, niskan ylös, alkaa ihan itse rullaamaan itseään, jää tyhjäksi edestä ja jalan taakse.. Ja näissä "tiloissa" kaikki jalka herkästi merkkaa vain eteen (ja ampaisten) ;) ja se herkkyys..voi luoja..saa olla koko ajan tosi skarppina omasta istunnasta ja avuista. Ja kädellä ei saa tehdä mitään. No, ainakin on äärimmäisen opettava hevonen..tämä kun on kuumempi, eteenpäin ajattelevampi ja herkempi, kuin yksikään edellisistä puokkareistani. Aikaisemmin en tajunnutkaan, kuinka fyysisesti raskasta voi olla ratsastaa kevyttä ja herkkää hevosta.. Mutta kaikenkaikkiaan putteni on täyttä kultaa; jumalaton työmoraali, hyvin nöyrä ja kiltti, mielyttämisen haluinen, laadukas, iloinen ja rohkea hevonen, jonka kanssa aina tulee hyvälle mielelle. Hyvä hyppy ja laadukkaat liikkeet. Ehdottomasti "paras" tähänastisistani, päivääkään en vaihtaisi pois ja toivottavasti päiviä on vielä paljon edessä! <3

  Hyvää kevään alkua teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painavin syy oli tuo tallipaikan vaihto. Se on tähän asti ollut tallissa joka on siis ollut ihan vain kahdelle hevoselle tehty pikkutalli talon pihassa. Asunto vaihtoi omistajaa joten ajateltiin, että nyt vihdoin saa loppua tämä kahden tallin välillä juokseminen. Toki nyt harrastusmahdollisuudet on sata kertaa paremmat kun on kenttä ja suuret pellot.

   Luonteen ja muun suhteen ei olisi ollut ongelmaa,mutta tällä uudella tallilla ei ole mahdollista pitää oria tarhojen vuoksi. Harmittaa sen puolesta kun joutui ruunaamaan, mutta helpottaa nyt ainakin omaa elämää. :D

   Antilla on tehty pitkä taival sen löysien takapolvien kanssa niin sitä vähän mietin, että kuinka vaikuttaa tämä pitkä löysempi kausi. Toistaiseksi ei kyllä mitään haittaa ole ollut.
   Lisäksi tällä lanne jumiutuu pitkän liikunnan ykstoikkosuuden vuoksi, joten näissä omat haasteensa.

   Antti ruunattiin kotona, sen kävi tuttu eläinlääkäri ruunaamaan joka siltä jo kaksi vuotiaana poisti toisen kiveksen sen kiertyessä. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi silloin jo pitänyt poistaa molemmat niin olisi saatu heti tuohon talliin.. mutta haaveena tosiaan oli se oma varsa siitä, jota ei ikinä saatu :D Antti ei lemmenleikeistä tajunnut mitään ja meni ihan vaan seurusteluun koko loma, joten suotta sitä kivestä roikottaa siellä jos ei naiset kiinnosta :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)