perjantai 24. helmikuuta 2017

Kevät puhaltaa uusia tuulia!

Voi, että kuinka oonkin innoissani, helpottunut ja ennen kaikkea onnellinen! 


Meillä tapahtuu seuraavan kuukauden paljon. Hevonen on tähän asti asunut tallissa, josta tiedettiin olevan muutto tässä joskus. Itse ajankohtaa ei tiedetty eikä arvattu, mutta se osuikin tälle keväälle. Tässä yhtenä aamuna pohdittiinkin monia vaihtoehtoja, huonoista tosi huonoihin ja hyviin, mutta uhrauksia vaativille paikoille.

Tosiasiahan on se, että hevonen tarvitsee ruunata jos sen meinaa johonkin järkevälle tallipaikalle saada turvallisuus syistä. Vaikka tuo hevonen onkin älyttömän helppo ori, niin ei sitä uskalla antaa muiden käsittelyyn etenkään suuremmalla tallilla. Nykyinen tallipaikka onkin ollut helppo juuri sen vuoksi, kun hevosta ei ole minun ja äidin lisäksi käsitellyt kuin muutama tuttu ihminen. Antilla on omat huonot päivänsä joskus, jos aikataulut ei mene niin kuin herran lukujärjestyksessä lukee ja se osataan näyttää aika voimakkaana temppuiluna. Olisi siis aika järjetöntä viedä tuollainen ori paikkaan, jossa se esim. irti päästessään saisi aikaan älyttömästi vahinkoa.

Päätös siis tehtiinkin suhteellisen kivuttomasti ja nopeasti äidin kanssa, että hevonen muuttaa Ollilaan jossa äitini viettää päivistä suurimman osan ja ympärillä on tuttuja ihmisiä sekä hevosia. Hevonen myös ruunataan, jotta tämä olisi mahdollista. Ruunaus olisi ollut kumminkin, jossain vaiheessa edessä, joten järkevimmän ajankohdan näin tähän väliin.

Poikaystävästä on moneksi kun ojentaa kameran kouraan. ♥
Näitä kuvia on tulossa myöhemmin lisää. :)
Edessä ei siis olekkaan unelmien kisakesä, vaan pikemminkin rauhallista toipumista ja vähitellen paluuta töihin paranemisen puitteissa. Hassuinta tässä on, ettei minua harmita lainkaan vaikka ollaankin saatu treeneissä kaikki hyvin sujumaan. Oon vaan niin innoissani tulevasta tuon myötä, sillä pääsen tämän johdosta rastastamaan vielä paremmin ympärivuoden ja meidän hevonen pääsee vihdoin elämään oikeaa hevosen elämää laumassa mihin se kuuluukin. ♥
En voi käsittää, että tämä tapahtuu ihan oikeasti ja vielä nyt. Oon haaveillut siitä niin kauan, että saan hevosen tuohon lähelle ja tallille missä on kenttä, sekä isot kunnon pellot lähellä joissa saa ratsastaa.

Ja mitä parasta, me päästään molemmat vihdoin kotiin. ♥
Minähän olen Ollilassa "kasvanut" ja kaikki hevoseni ovat sielä asuneet. Nämä muutama muualla vietetty vuosi on vain kasvattaneet tuota koti-ikävää tallia kohtaan, jossa on viettänyt suurimman osan elämästään.
Ei se ole mikään miljoonien mahdollisuuksien paikka, mutta se on koti jossa on mahdollisuus moneen. ♥


5 kommenttia:

 1. Hei, minulla on täällä 8v ex- ravuri. Ollut nyt n. 1v pitohevosena ja ajattelin siitä alkaa ratsua hommailemaan. Ruuna on tosiaan käynyt opetuslähdössä, mutta ravuriksi ei ole. Vauhtia kyllä on, mutta sillä ei pää kestä kisailua. Mites minun kannattaisi tämän kanssa aloittaa? On siis kuuma, energinen ja arvaamaton, mutta kuitenkin käytävällä oikein kiltti. Sinulla kun näyttää suokista olevan kokemusta. Hauska sattuma kun on tämän minunkin herran nimi Antti:) Olisiko jotain aloitus vinkkiä, että miten kannattaisi tätä pakkaa alkaa kasaamaan? Liikettä on ja laukka kuin ratsulla täydellisen kolmitahtinen(?) ja komeasti pyörivä. Koskaan ei ole ratsastettu, mutta hyväksyy ratsastajan selkään (käytävällä käyty satulalla ja ilman). Ja sitten on toinen. Maailman kiltein mammanpoika Sisu suokki jota ajattelin myös vähän totuttaa ratsu puuhiin raviuran rinnalla. Tällä on luonne kultaa ja kiltti kun mikäkin. Käynnissä vähän talutuksessa ilman satulaa kävelty ei muuten menty. Totutettu satulaan ja suitsiin sekä ravikamoihin. Tämä on siis 5v ori. Olisiko vinkkejä miten tämän kanssa? PS. Sun blogi on tosi kiva, jään seurailemaan ja Antti on ihan Super komea herra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kuulla, että blogista löytyy luettavaa! :)

   Vaikea näin netin välityksellä neuvoa kun ei yhtään tiedä tapauksesta muuten, mutta pääsääntöisesti ensimmäisenä opettaisin pidätteet ja kääntävät avut perusteellisesti. Jatko sujuu helpommin kun panostaa perusasioihin jo alussa ja osaa lukea hevosen reaktioita. Tästä pikku hiljaa portaittain opetellen uutta tilanteiden ja tarpeiden mukaan. Meidän Antti ja oikeastaan muutkin on ollut tosi helposti motivoitavia kehujen kautta, joilloin oikein tehdyt työt on jäänyt hevosille positiiviseksi mielikuvaksi ja näin ne haluavatkin työskennellä ihmisen kanssa.

   Suosittelen pyytämään jonkun kokeneen alkuun kaveriksi sekä ratsastuksen opettajilta tunteja jos itsestä tuntuu yhtään epävarmalta. Näin ei tuu tehtyä hallaa hevosen kokemuksille ja pahimmillaan saa aikaan suurempia ongelmia. :)

   Toivottavasti saatte uuden uran hyvin alkuun! Tsemppiä! :)

   Poista
 2. Edelliseen lisään vielä: Antti on n. 6kk sitten ruunattu. Orimainen on ja johtaja luonteeltaan...

  VastaaPoista
 3. Eihän ruunaus kisasuunnitelmia pilaa, miksi pilaisi? :) Jos olettaa että esimerkiksi seuraava kuukauden aikana ruunaa - mikä olisi kelien puolesta varmaan se viisain ratkaisu, tokihan hevonen on ihan täysin toipunut kesään mennessä? Ruuna se ei välttämättä ole kesään mennessä, mutta se onkin sitten asia erikseen :)

  VastaaPoista
 4. Eihän se välttämättä, en vain halua nyt alkaa suunnitelmien vuoksi hätäilemään. Ruunaus on ihan lähiaikoina, joten hyville keleille onneksi saadaan se tehtyä.
  Saa sitten ottaa oman aikansa parantumiseen, kisoihin pääseminen on tällä hetkellä niin toisarvoinen asia ettei viitsi suunnitella ennenkö hevonen on siihen valmis. :)
  Luonteeseen sen ei tarvitsekkaan vaikuttaa, kun on ollut tähänkin asti hyvin käsiteltävissä. Tallipaikkaa on vain niin vaikea saada orille, niin helpottaa sen myötä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)