torstai 8. joulukuuta 2016

Esteviikonloppu marraskuussa

Me pyhitettiin marraskuun viimeinen viikonloppu kunnon estetreeneille Paavon oppeihin. Koetan muistella vähän näitä juttuja, vaikkin suurimman osan tämä lahopää on jo unohtanut...
Ensimmäisenä päivänä tehtiin vähän hevosten läpiratsastamista estetehtävien avulla ja toiselle päivälle oli suunniteltu enemmän ratatyyppistä ratsastusta. Antti vietti tuolloin lauantaina ensimmäisen yökyläilynsäkin ja käyttäytyi niin hienosti, ettei tosikaan. Ei paljon hetkauttanut vaikka yhden karsinan päässä majailikin kesäromanssi tamma. On se vaan huippu hepo. ♥

Viime vuotisia kuvia kuvittamaan kun ei uudempia tähän hätään ollut. :)
Lauantaina tehtiin tosi paljon tehtäviä, joissa piti saada hevonen vastaamaan kaikkiin apuihin. Sen tuli kääntyä esteille lyhyellä ja pitkällä tiellä, säilyttää kaarteissa aktiivinen laukka ja pysyä halutulla tiellä niin vinoilla kuin suorillakin tehtävillä. Meille alkuun vaikeuksia tuotti niinkin helppo juttu kun kaarevalla uralla olevat kolme kavalettia, joiden väliin piti mahduttaa jokaiseen kolme askelta. Oikeaan kierrokseen kun aloitettiin, niin en ollut vielä saanut hevosta niin hyvin avuille, jotta se olisi kantanut itsensä kaarteissa kaatumatta sisälapansa päälle.
Tämä on muutenkin tuottanut vaikeuksia kun oma istuntani kääntyy jotenkin kieroon, joten koetin vanhaa kikkaa nostaa omaa vasenta kantapäätä niin kaskummaa kun helpottui... ;D Toki myös hevonen on aikani kieroutumisen myötä kiristynyt enemmän vasemmasta kyljestä, jolloin taipuminen sieltä ei ole niin helppoa. Kumminkin se sieltä aina vetreytyy kun muistaa vain ratsastaa molemmilla pohkeilla. Hupsanheijjaaa.

Tarkemmin en muita tehtäviä viitsi alkaa selvittämään tai menee teksti todella epäselväksi, mutta pääsääntöisesti erilaisia linjoja tehtiin ja paljon vinoja lähestymisiä esteille. Itse tehtävät ei tuottaneet suurta pulmaa vain niiden välissä tapahtuvat villiintymiset ja rautaleuka kiskomiset. Nämäkin kumminkin loppuakohden vähentyi kun hevonen pääsi alkuinnostuksestaan sekä pääsin itse ratsastamaan sitä paremmin takaaeteen myös näiden esteiden välissä.


Kuva c. Elisa Ahonen
Sunnuntaina päästiin aikalailla jatkamaan siitä mihin jäätiin. Tehtiin paljon ratatehtäviä ja näissä Antti oli tosi hyvä. Ainoat virheet mitä tuli oli omien ratsastusvirheiden syitä. Hevonen vastas ihan mielettömän hyvin apuihin ja hommat oli helppoa ja kivaa. Ekaa kertaa tuli sellainen fiilis, että olis voinut tehdä ihan mitä vaan ja se olisi onnistunut. Erittäin onnistunut viikonloppu siis ja jälleen kerran kyllä sai olla onnellinen, että on löytynyt noinkin sopiva valmentaja meille!

Viikonloppuna oli kiva huomata myös, että hevosella on kestävyys ja voimat parantunut huimasti. Hyvin jaksoi koko viikonlopun tehdä alusta loppuun hommia ja sunnuntainakin jäi vielä sellainen fiilis, ettei ihan loppuun asti viety kaikkea. Katsotaan mikä meininki tälle viikonlopulle on, kun on joutunut viikon verran hitusen kevyemmällä olemaan omien huonojen työaikojen vuoksi. Inhottavaaa moinen työnteko, kun harrastukset kärsii. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)