maanantai 24. lokakuuta 2016

Syksyn ratsastuskuvia (paljon!)Kävin Antin kanssa Ollilan pellolla ratsastamassa, kun saatiin ihana Elisa meitä jälleen kuvaamaan. Tällä pellolla en ole aiemmin Antin kanssa mennyt, joten hitusen hevonen hämmästeli vilskettä jota ympärillä oli. Pelto on kahden autotien välissä ja toisella puolella on asutusta, sekä paljon liikkujia muutenkin niin oli mitä ihmetellä. Joten loppua kohden hevonen vasta alkoi rentoutumaan ja keskittymään täysin työntekoon.


Tässä näkyy hyvin meidän ongelma aina kun hevonen on jännittynyt.
Antista tulee edestä tyhjä ja kiireinen, ongelmat alkaa jos lähden korjaamaan väärin niinkuin tässä vetämällä sitä tuntumalle.
Pitäisi työntää kättä vain eteen ja ratsastaa se jalalla kohti tuntumaa, mutta vanhoille tavoille on helppo sortua.

Koetin vain saada jumpattua oikeaa lapaa, jonka se on nyt useampana päivänä alussa työntänyt ulos. Vastaavasti taas myös vasenta lapaa saa kalastella paikalleen. Mulla on itsellä myös huono tapa jäädä roikkumaan oikealla kädellä, joten se ei ole ainakaan parantanut ongelmaa.
Antti ihmetteli sen verran uutta ympäristöä, etten saanut sitä niin hyvälle tuntumalle mitä se on nyt ollut vaikkei se nytkään mikään huonoimmasta päästä ole. Selvittiin kumminkin kunnialla, vaikka laukassa välillä hevonen olisi halunnut jatkaa matkaa johonkin ihan muualle mihin piti. :D


Tässä puolestaan näkyy vähän, kun on päässyt ratsastamaan kohti ohjaa paremmin minkä muutoksen se antaa.
Oli kiva nähdä kumminkin kuvista ja videoista, ettei se näytä yhtään niin huonolta miltä kuvittelin sen näyttävän huonoissa pätkissä. Kun ratsastelee vain itsekseen ilman minkään näköisiä peilejä on vaikea hahmottaa miltä se näyttää ja miten hevonen tosissaan käyttää itseään. Kehitys tapahtuu pienellä viiveellä, etenkin itsellä koska opin parhaiten nähdessäni omat virheeni. Olenkin tämän vuoksi aina erittäin kiitollinen, jos joku viitsii kuvata meitä jolloin virheiden paikannus on helpompaa ja nopeampaa. Kiitokset vielä Elisa kuvista ja Karolle videoista, joita laitan myöhemmin. :)

Teen Antin kanssa tosi paljon väistöjä, etenkin jos se on lavoistaan vähän huono.
Näillä saan sen hyvin molemmille ohjille, tosin se auttaisi jos tuo oikea käsi pysyisi paikallaan. :D
Nää pätkät mitkä se jaksaa ajoittain itsensä kunnolla kantaa on mielettömiä!
Vitsi mikä kone siitä vielä tulee. :)


 


8 kommenttia:

 1. Wautsi! Antti on kyllä niin hieno!

  VastaaPoista
 2. Hieno on! Mulla vähän päinvastainen ongelma, aina kun kuvittelen, että "nyt istun hyvin ja hevonenkin kulkee hienosti" niin kuvista näen sitten päinvastaisen totuuden :D Mutta kuvat ja videot tosiaan tärkeitä apukeinoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Kamala palautus maanpinnalle kun näkee joskus kuvia "hyvin menneestä" ratsastuskerrasta... :'D nimimerkillä monia sellaisiakin takana. Toisaalta niistä saa hyviä vertailukuvia sitten myöhemmälle ;)

   Poista
 3. Ompas tosiaan nätti suokki! Todella upeita kuvia nää!

  VastaaPoista
 4. Antti on ykkä upea, voi että <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään kans Antista ihan täpöllä ♥♥

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)