maanantai 4. heinäkuuta 2016

Latessa

Käytiin tiistaina Laten koulutunnilla Wääksyssä pitkän tauon jälkeen, viimeksi ollaan taidettu käydä viime syksynä... Oli siis jo aikakin käydä laittamassa palikoita takaisin paikoilleen ja hakemassa parempia eväitä jatkoon. Saatiin Antin kanssa vielä ihan oma tunti, joten kaikki huomio oli taattu. :D


Antti ei ole aikoihin käynyt vieraissa paikoissa ja nämä tauot saavat sen aina vähän pörhistelemään normaalia enemmän, joten tälläkin kertaa muutaman kerran se vähän örähti muutaman kerran isommin. Pakkohan se on ilmoittaa naisille tosimiehen saapuneen jälleen. ;) Yleensä tämä käytös loppuu heti kun on päässyt rutiinilla taas ihmisten ilmoille, jolloin hevonenkin tottuu vieraisiin.

Työskentely aloitettiinkin toiveideni mukaisesti vähän notkistellen hevosta ja hakien parempaa reakointia apuihin sekä tietenkin korjattiin myös omaa tekemistäni.
Tehtäväni olikin alkuun vain saada hevonen taipumaan sisälle samalla västätten sisätakajalkaa paremmin vatsan alle unohtamatta ulkoapujen tukea. Tässä Antti välillä jäykisti niskansa sekä alakaulansa ja kyttäili milloin minnekkin keskittymättä apuihini. Joka kerta tämän tehtyä tehtääni oli vain taivuttaa sisään ja ratsastaa sisätakajalkaa säilyttäen ulkona tuntumaa. Alkukankeuden jälkeen hevonenkin alkoi jo paremmin keskittymään työntekoon.

Jatkettiin ravi-käynti siirtymisillä, joissa minun itseni piti olla tarkkana istuntani sekä tahdin kanssa. Antti helposti huijaa olevansa aktiivinen kauhomalla vain etusillaan ja kiihdyttämällä vauhtia, joten piti tarkkailla, jotta se pysyi aktiivisena myös takaa. Piti ajatella hidastavansa etujalkoja ja tarkkailla omaa istuntaa jotten istu selkää vasten, jolloin hevonen ei pääse käyttämään selkäänsä niin hyvin kuin tahdottaisiin. Sai olla tarkkana, että jäi odottamaan ravin pomppua ja myötäillä sitä istumatta vastaan. Tässä auttoi kun "kiinnitti" oman pohkeen kylkeen ja avasi lonkkia, jolloin lantio pääsi liikkumaan myös ylöspäin eikä vain eteen.


Antti on tässä niin hieno!
Videolta napattu kuva viime puomityöskentelystä kun äiti ei kerennyt kuvaamaan kuin alkua hetken... :D
 
Jatkettiin ravissa tehden keskihalkaisijalta kohti uraa väistöjä, joissa sai tarkkailla myöskin takaosaa ja hidastaa sekä johtaa etujalkoja. Näissä Antti teki jo ihan ok pätkiä, etenkin kun tuli uusi kaveri kentälle niin hevonenkin ryhdistäytyi varmaan kymmenen pykälää. :D
Ravinväistöjen sujuessa siirryttiin laukkaan, jossa ensin laitettiin pääty ympyrällä laukka kuntoon ja siitä uralle, josta muutama askel väistöä uran sisäpuolelle samalla idealla kuin ravissa. Omassa istunnassa tarvitsi tarkkailla, etten jää puristamaan itseäni polvella ja sisäreidellä satulaan vaan avaan lonkkia jolloin pääsen rehellisesti sen takapuoleni päälle.

Laukka kerettiin menemään molempiin suuntiin kuntoon kunnes loppuikin aika ja tein itsenäiset loppuverkat. Aika simppeliä tekemistä, mutta tuli ihan tarpeen näin pitkän tauon jälkeen. Ensi kerralla toivottavasti ollaankin jo taitavempia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)