maanantai 6. kesäkuuta 2016

Tsuidaduida se osaa uida!

Uitto on kuumien kesän paras vaihtoehto hikitreeneille! 


 Antti on kova uimari ja se onkin kuulunut sen harrastuksiin jo pienestä pitäen. Uitto on sujunut niin veneen perästä kuin uittajankin kanssa. Vettä ei arkailla ja sinne lumpsahdetaankin aina suht helposti, vähän saa antaa vauhtia takaa maiskuttamalla jos aallot kovin lyö rantaan.
 
Meillä hevosen uitto on lähes poikkeuksetta kuulunut aina treeniin lähes jokaisen hevosen kohdalla. Itse olen tästä leikistä vierottanut tiedotaen itseni, sillä inhoan kaikista eniten kylmää vettä ja mukavuden haluisena katselen mielummin rannasta tätä polskintaa kun äiti ja Antti uiskentelevat. Toki tarpeen vaatiessa minutkin sinne saa, mutta lämpölukemat saavatkin sitten paukkua jo +20 paremmalla puolella... :D Erityiskiitokset siis äidille, että hevonen pysyy treenissä myös hellesäässä!


Olemme Antin kohdalla todenneet parhaimmaksi vaihtoehdoksi taluttaa hevosen järveen, josta hevosen kauhoessaan ensimmäiset uima askeleet napataan molemmat ohjat käsiin ja pieni harjantynkä ohjan joukkoon. Tällöin pääsee uimaan hevosen rinnalle häiritsemättä sitä selästä käsin ja silti ohjattua sitä minne tarvitsee. Itse en oikein perusta juurikaan tuohon selästä uittamiseen, sillä hevoselle on jo tarpeeksi raskasta kannatella itsensä pinnalla kun näitä ei ole luotu järvikaloiksi. Hevoset menneet tällä tapaa mielellään seuraavankin kerran järveen, kun ei tarvitse henkihieverissä taistella pysyäkseen pinnalla. ;D Paremman tekstin Antin uimatreeneistä olen kirjoittanut tänne.Kahlaus on toinen mieleinen kesätreenimuoto. Se vaatii hevoselta toisenlaista askellusta kuin kuivalla maalla ja saa hyvin ristiselän sekä lavat auki, vastaava hyöty kuin lumessa hankitreeni. Liika kahlaus liian syvässä vedessä kumminkin on samassa taas enemmän haitaksi kuin hyödyksi, joten järjen käyttöä nämä vesileikitkin vaativat.
Antin kanssa käytiin vasta viime vuonna ensimmäistä kertaa kahlaamassa koko hevosen elämässä ja vitsit kaveri oli mielissään! Antsahan on käynyt joskus talvisin vesimatolla kävelemässä, mutta olihan tämä satakertaa mieleisempää hienoissa maisemissa ja auringon lämmittämänä. Tänä vuonna ajattelin jatkaa kahlailua kevyeiden treenien jälkeisenä pikku vilvotteluna, en niinkään treeninä sillä meillä tuo kahlauspaikka on niin pitkän matkan päässä ettei usein pääse sinne ellei ratsasta matkaa takaisin kotitallille.


Käytättääkö lukijoista kikaan kesällä vettä mukana treeneissä vai onko se vain osa kesähuvittelua viilennyksen muodossa? :)

4 kommenttia:

 1. Oon niin kade, että teillä on ylipäätään mahdollisuus tuollaiseen! *.*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täälä kyllä hyviä rantoja missä käydä kun vaan viitsii hevosen totuttaa erilaisiin härpäkkeisiin. Anttikin uiskentelee venesatamassa piittaamatta ympärillä huristelevista autoista, veneistä yms. :)
   Toki löytyy myös hiljaisempiakin rantoja, mutta pidemmän matkan päässä meistä ja suunnitelmissa oli vielä kesällä lähteä Porin Yyterin rannoille hurjastelemaan jossain välissä! ♥

   Poista
 2. Voi hitsi, olispa meilläkin tuollainen mahdollisuus täällä! Tekisi niiin hyvää tuolle meidän keski-ikäiselle ruunalle :D Saisi kankeudet karistettua aina silloin tällön ja tehtyä jotain virkistävää ja uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi tekee kyllä niin hyvää kropalle kuin mielelle! Teidän tarvii laittaa kamat kasaan ja lähteä uimareissulle johonkin lähimmälle uittopaikalle, kiva kesäreissu! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)