torstai 18. helmikuuta 2016

Antin ärsyttävien tapojen kitkemistä

Tiistaina oli Vivin koulutunti pitkästä aikaa ja samalla koko talven ensimmäinen kentällä ratsastus. En ole jaksanut vaivautua kentälle aikoihin, kun siihen menee niin tuhottomasti aikaa ja sitä ei ylimääräistä ole ollut. Toisekseen pohjat on tähän asti olleet jokapuolella vähän mitä on, joten nyt vasta kenttäkin alkaa olla sellainen missä on pitoa pohjassakin. Tuon kokoisen hevosen kanssa ei ihan viitsi lähteä liukastelemaan epämääräiselle pohjalle.

Kuvista kiitokset Anniina Ketolalle! ♥

Tunnilla keskityttiin aika paljon kaikkiin Antin huonoihin tapoihin, jotka ovat siis todella ärsyttäviä jossain määrin. :D
Näihin kuuluu takaosan heittäminen ulos volteilla tai vähintään ulkotakajalan siirtäminen ulos, jolloin pääsee hommista vähän helpommalla. Liikkuminen näennäisesti pohkeen edessä, nojaamalla käden varassa ja lisäämällä tempoa. Laukassa paikallaan pomppiminen ja kuolaimen taakse painautuminen.

Tehtiin jo käynnistä alkaen etuosan siirtämistä uran sisäpuolelle, ajatellen avotaivutusta ilman itse taivutusta. Samaa hommaa jatkettiin ravissa ja tehtiin päätyihin ympyrät joihin lisättiin sama idea. Sain samalla tarkkailla, ettei Antti jää hitaaksi ja löysäksi, mutta samalla pitäisi olla rauhallinen ja terävä. Hidastamalla kevennystä ja ajatuksella ratsastaa ylämäkeen sain vähän helpotusta tähän, vaikkakin ravi alkoi sujumaan kunnolla vasta laukkojen jälkeen.


Laukassa jatkettiin ihan samaa ja sainkin kunnolla ratsastaa sisäpohkeen oikeaan kierrokseen läpi, kun hevonen tuntui vaan painuvan alemmas ja alemmas eikä vastannut apuihin. Antti kerää kierroksia jos ei ymmärrä mitä siltä pyytää ja alkaa pomppimaan laukassa ilmaa alleen, jonka jälkeen hypähtää ohjalle vielä vahvempana. Saa siis yrittää aika hienovaraisesti näyttää mikä on idea mitä haetaan ja samalla koettaa vain ratsastaa sitä aktiiviseksi takaosan päälle kantamaan itseään. Sitten kun sen ymmärtää niin kaikki on helppoa ja ihanaa.

Tunnin tehtävät tulivat taas tarpeeseen ja sain hyviä ideoita jatkoon, onnea on inspiroivat opettajat! :)

2 kommenttia:

  1. Olen pitkään seurannut sinun blogiasi, aina kiva lukea. Itselläni ne erisukuiset tammat. Tosiasia on: vain säännöllinen treenaaminen ja kisaaminen tuottaa tuloksia. Vie rahaa, aikaa ja voimia. Ilman sitä, että kuskataat ei maneesillisena heppoja viikottain treeneihin, otat valmennuksessa, kisat kuukausittain, et saa lahjakkaasta hevosestasi kaikkea irti. Äh, en halua olla ilkeä, mutta varmasti jotain pitäisi tehdä? Ei ole hevosen heikkoutta. Voisitko ottaa käyttöön valmennussuunnitelman ja päiväkirjan, varaisin etukäteen jo valmennuksia ja maneesin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole ilkeä, tokihan tuo on totta ei vaan tällä hetkellä mahdollista toteuttaa. Aikaa kun ei mistään saa oikein revittyä määräänsä enempää kun lapsi kasvatettavana ja elätettävänä tässä kaiken kukkuraksi. Kesät helpottaa kun näkee iltasellakin harrastaa, tuolta kun ei ole puitteita yömyöhällä mennä. Olisi ihanaa päästä harrastamaan kunnolla ja kokeilemaan mihin oikeasti kyvyt riittää, mutta nyt mennään näillä mitä on. Tällä hetkellä valmentaudutaan esteillä kerran kuussa, joka on ollut toimiva tähän asti. Katsotaan mitä jatko tuo. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)