sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Maastoesteitä!

Ihan mielettömän hieno viikonloppu takana! Päästiin kokeilemaan uutta valmentajaa Wääksyyn ja samalla mentiin ensimmäistä kertaa maastoesteitä. Vitsit kuinka ylpeä tuosta hevosesta olenkaan, se käyttäyty niin hienosti. :)


Vähän alko jo hirvittään kuinka näiden valmennusten kanssa käy, menin alku viikosta muutaman kerran kentällä ja keskiviikkona hevonen ei jaksanut kantaa itseään. Tein vähän ravityöskentelyä, jonka jälkeen lähdin ratsastamaan omalle tallillemme ja pohdin matkalla viitsinkö lähteä rankkaan viikonloppuun. Tuo kolmen päivän rupeama raskaalla kentällä oli liikaa ja oli hyvä, että lopetin keskiviikkona ajoissa enkä tehnyt enempää. Maastossa se kumminkin taas oli parempi, tallissa sain hieroa ristiin lämpölinimenttiä kun sielä taas lihakset tuntui vähän kireiltä.
Äiti teki torstaina taikojaan ja kävi kävelyttässä sitä (hyvä mamma!! ;), joka auttoi tosi paljon ja perjantaina mulla oli taas alla virkeä ja toimiva hevonen. Kävin maastossa tekemässä kevyen lenkin, jottei ihan kylmiltään lähdetä hyppäämään.Lauantaina hypättiin rataesteitä ja Paavo vähän katsoi millasia hevosia meillä on alla. Aloitettiin perus kavaletin ylityksellä ympyrällä, jossa Antti veti tapansa mukaan hitusen överiks. Ensiks kielto kun toin huonoon kohtaan ja sit hypittiin reilulla ilmavaralla. Paavo sai tässä heti kiinni millanen hevonen on kyseessä ja oltiin samoilla tiimoilla miten halutaan treenit tehdä.

Jatkettiin keskilinjalla olevaa puomi pysty puomi tehtävää, jossa ensin ravilla sisään ja jatketaan siihen suuntaan mikä laukka nousee. Mulle kumminkin kävi käsky, että tarvii laatia suunnitelma jota seuraan, sillä on sen verran nopee hevonen alla joka muuten vetää ihan ränttäliks kun ei oo selkeetä suuunnitelmaa mihin mennään. Jatkettiin samaa laukassa, jossa laskettiin askelmäärät ja pidettiin suunnitelmat.


Seuraava tehtävä oli kolmikaarisen linjalla kavalettaja, joissa lopulta hevonen alkoi odottamaan niinkin hyvin etten osannut itse ratsastaa eteen kun oli tottunut vain pidättämään. :D Samaan tehtävään lisättiin lopuksi lisää linjoja, joissa mun piti koittaa olla kokoamatta kolmea viimeistä askelta ja ratsastaa vain samaa tempoa. Yllättävän vaikeaa, kun on kaavoihinsa kangistunut...

Lauantaista jäi todella hyvä ja onnistunut fiilis, joten ei tarvinnut yhtään epäröidä sunnuntain maastoesteitä vaikkei niitä olla ikinä ennen yhdessä mentykkään. Oli ilo mennä tunnille, jossa opettaja oli aidosti innostunut ja kiinnostunut opettamaan juuri meitä, sekä paneutui jokaiseen oppilaaseen.

Sunnuntain tehtävät oli suht simppelit ja keskityttiin enemmän sujuvaan rataan. Koetetaan kitkeä se viime hetken pidättely ja tehdä se mielummin reilusti ennen estettä, jolloin jää kunnolla pelivaraa askelille. Antti oli hurjan rohkea maastiksilla, eikä kytännyt mitään niistä! Sielä mentiin eikä vain meinattu ja hevonenkin innostui niin, ettei aina tiennyt mihin jalkansa laittaa. :D Oli ihan mielettömän hauskaa puuhaa, etenkin kun hevonenkin nautti silmin nähden tuosta touhusta!
Ehkä me löydettiin se meidän juttu! Ja nyt on kuulemma sellanen peli alla, että tällä pääsee meneen isoo. O ou!

18 kommenttia:

 1. Hyvä te!! Voi Antti kun ei pysy tossuissaan, ihana :D on sillä vaan niin makee laukka ja hyppy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se ei oikein tiennyt mihin menis kun on niin kiva mennä kaikkialle! :D Radan purun aikanakin ihmetteli, et mihin nää vie mun esteet jo nyt!

   Antti on aika timantti❤️

   Poista
  2. Sait vielä haasteen :) http://tanssivallahevosella.blogspot.fi/2015/11/pala-menneisyytta.html

   Poista
 2. Aivan ihana video, kyllä huomaa että tyyppi tykkää hypätä! :D <3 En oo ehkä kommentoinut mitään aikaisemmin, mutta oon seuraillut teidän menoa jo pidemmän aikaa ja sun blogi on yks mun suosikeista, ja Antti tietysti on ihan superhieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sanoinkin Paavolle ennen tuntia, että täl on sit aika erikoinen huumorintaju kun innostuu. Anttia tarvii ymmärtää :DD
   Kiva, et oot viihtyny lukijana! Oot tainnut aikaisemminkin jotain kommentoida, sellanen mielikuva ainakin on! :)

   Poista
 3. etin vielä sitä suokkitammaa itelleni... ;) Antti on niin makee!!! Ootte tehny loistavaa työtä sen kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kaikki kiltit morsiamet on tervetulleita! ;)
   Voi ihana kuulla, kiitos Janski <3 :)

   Poista
 4. Wau! Ihana video ja Antti on kyllä tosi näppärä suokki :)

  VastaaPoista
 5. Menohaluja piisaa, mutta onko se ihan kunnossa, ravi on niin erikoisen näköistä ja pukit esteiden päällä laittaa miettimään olisiko joku selkäjumi? Mutta jo eivät ole vaivoja vaan ominaisuuksia pääsette vielä pitkälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enimmäkseen omia tapoja jotka on ollut aina, toki vähän näkyy vielä ristiselän jäykkyys. Toi kun ei parane muutakun liikkumalla.
   Toivotaan, että päästään edes johonkin! :)

   Poista
 6. Aaw, vähän ylisyötävän ihana! :´D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on vähän omanlaisensa <3 :D

   Poista
 7. Hienon näköistä, kyllä se siitä vielä kenttähepaks kuoriutuu ;) Kävin viime talvena kuvailemassa noita Paavon valmennuksia, täytyy tänäkin talvena skarpata ja tulla kuvaileen, jos tekin siellä kerran käytte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan yllätyin kuinka rennosti ton homman otti ja tykkäs! Oma laji tais löytyä ;) Tuu ihmeessä olis kiva saada kuvia! Koitetaan päästä joka kerta vaikka tosin heti seuraavalla oon töissä, mutta oli niin antoisat tunnit et kyl näihin kannattaa panostaa. :)

   Poista
 8. Tämä on tosi kiva bogi ja seuraan teidän kuulumisia tasaisin väliajoin. Olet mielestäni taitava ratsastaja ja Antti on tosi hieno (ihan poikkeuksellisen hieno) suokki.

  Nyt kuitenkin on ihan pakko sanoa, että hevonen näyttää kipeältä. Tuossa takaosassa on jotain pielessä. Ymmärrän, että liikunta tekee hyvää, mutta suuri huoli herää näitä videoita katsoessa. Toivon, että olen väärässä. Tiedän, että olet tunnollinen hevosenomistaja, etkä varmasti halua hevosellesi mitään pahaa. Älä ymmärrä väärin, toivon teille suurta menestystä kisaradoillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ja huolenpidosta! :)
   Anttihan on ja on ollut aina takaa heikompi, pelkästään rakenteelliset viat tekee sen ja muutenkin kehittyy hitaampaa takaa. Nyt vielä lisänä tuo ihme jumi, joka aiheuttaa koko jalkaan ja kroppaan kireyttä vaivaa vielä. Toivotaan, että se tästä lähtee sutviintumaan ja jos ei niin sit tarvii ottaa "järeämmät" keinot käyttöön.

   Ammattilaiset kumminkaan eivät huomanneet hevosessa mitään poikkeavaa, muuta kuin sunnuntaina väsymystä ja jäykkyyttä rankasta viikonlopusta. Sunnuntaina(videokin siltä päivältä) olikin tosi paljon jäykempi eikä ihme kun pitkästä aikaa joutuu takaosa kovemmalle rasitukselle. Harmittaa kun loppuraveistakin löytyy vain tuo pieni pätkä, kun muuttui taas senkin aikana hurjasti. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)