sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kuvan kerrallaan mä maalaan uusin värein uuden tarinan, kauniin maiseman ja mä tuun sun luo.

Kisat oli ja meni. Pari päivää vietin miettien mikä hitto meni pieleen. Ratsastinko hevosen vaan niin huonosti ja otin mukaan tietenkin sen huonon satulan vaikka pähkäilin kahden vaiheilla. Menikö näin pieleen, koska en päässyt edellisenä päivänä valmistelemaan hevosta mitenkään Lahden reissun vuoksi. Onko hevonen rikki jostain, koska normaalilta se ei tuntunut. Mitä on voinut käydä näin pienessä ajassa, sillä hetki sitten se oli ihan huippu.

Stressiä on ollut muutenkin niin tämä hevonen kyllä vei viimeisetkin unen rippeet. Jotain on vialla, mutta mikä. Antaisin mitä vain, jos saisin Antin puhumaan ja kertomaan missä vika on.
Satula on ainakin epäsopiva ja se heitetään nyt viimeistään mäkeen. Etukaviotkin on vielä himpun verran eri tasossa, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa tähän. Takapolvet on vahvistunut niin paljon, ettei niiden kuuluis reagoida ja muutenkin hevonen on näyttänyt niiden kivut todella paljon radikaalimmin.

Kuva © Riia Ruohomäki, kiitos! :)
Äiti pyysi ensiapuun meillä aiemminkin käyneen eläinlääkäri Olaf Walteringin, joka kävi katsastamassa mikä tilanne tällä kertaa olisi. Ensin tarkistettiin lämpökameralla lihaksiston tila ja sen jälkeen lähdettiin tutkimaan paremmin. Olaf tekee laser akupunktiota, joka on suomessa hieman tuntemattomampi hoitomuoto kun taas esim Saksassa ihan normaali tapa huoltaa eläimiä. Antilta löytyi ristiselän lihaksissa jokin kunnon jumi, joka reagoi oikean takajalan kanssa ja vaikuttaa tämän liikerataan. Samoin oikea pakaralihas oli jumissa, joten keskityttiin näiden hoitoon.
Antti oli reagoinut aika voimakkaasti näihin kipupisteisiin ja ristiselän alueelle pistäessä hevonen lähes istahti maahan. Samoin kintereen yläpuolella oleviin pisteisiin reaktio oli ollut aika ärhäkkä. 
Ranka, takapolvi, kinner ja kavio tämän hoidon perusteella oireettomat, vika on vain lihaksistossa.

Jatkohoidoksi määrättiin lämpölinimenttiä näihin alueisiin mitkä reagoivat sekä muutamia päiviä vain kävelyä sekä reilu viikko kevyttä työskentelyä. Tämän jälkeen pitäisi alkaa oleen normaali, muutoin uusinta hoito ja uudet suunnitelmat. 


Tänään kävin ilman satulaa kävelemässä tiellä ja kyllä näki sekä tunsi kuinka kipeät paikat on löydetty ja niitä on hoidettu. Hevonen oli aiempaa kankeampi ja varovaisempi, vaikkakin silti hyvän tuulinen. Täytyy toivoa, että tästä oli apu ja syy tähän mysteeriseen kankeaan takaseen tai muuten ollaan taas lähtöpisteessä. Jollain tapaa ei jaksa epäillä vaikka takapolvetkin olis vähän alkaneet reagoida, sillä onhan tuo meidän kenttäkin raskas kulkea tälle vielä. Tarvii vain koittaa taas hyvällä hoitovälillä bliistrailla niitä sekä kintereitä, jos sielä sattuu jokin tulehdus vaikka olemaan. Se kun on omasta mielestä ehkä paras hoitokeino tulehduksiin.
(Kun hevosella on nivelessä kipua, siinä on aina jonkinasteinen tulehdus. Bliisteri on yleisnimitys voimakkaille, nivelen pintaan siveltäville aineille, joilla pyritään saamaan ihon pinnallekin tulehdus. Sen ansiosta hevosen oma elimistö alkaa parantaa sisäistäkin tulehdusta entistä tehokkaammin.)


Alla vielä video maanantailta jollon kisojen jälkeen hölkkäsin kentällä hevosen läpi, et sain nähdä miten se liikkuu. Noi suurimmat kompastukset mitä tekee johtuu ihan vain isommista pidätteistä mitä tein kun juoksi alta vasten kättä ja kaarteissa jätin tukematta, mutta ainakin näkyy se jäykkyys mitä oli.

4 kommenttia:

 1. Antilla on siis samaa vikaa kuin täällä kuskilla ;) Onneksi tilapäinen ongelma teilläkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :D No onneks on nopea juttu ellei nyt sit ilmaannu joku muu vaiva...

   Poista
  2. Jep! Joku syvä pakaralihas SI-nivelen vieressä niin juntturassa että vaati kortisonipiikin että pääsin taas liikkeelle, vähemmästäkin on ep tai jalaton ihan kaksi-jalkainenkin :D Toivotaan että ei ilmaannu teillekään enään mitään muita vaivoja! :)

   Poista
  3. Hui kamala! :S Pikaiset paranemiset sulle, toivotaan jotta Anttikin selviää näin "pienellä" jutulla!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)