keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Niihama 80cm 8vrp ja 90cm 4vrp

Käytiin sunnuntaina Tampereen ratsastusseuran järjestämissä 1-tason estekisoissa. Pohdin pitkään uskallanko kokeilla jo tuota 90cm, sillä se ei tunnu tällä hetkellä yhtään liian haastavalta Antille ja kun on tuon tason kisat niin radatkin pitäisi olla helpot. Loppujen lopuks sitten päätin kokeilla kepillä jäätä ja tehdä näissä kisoissa ensimmäisen isomman radan.
Kuvat ©Essi Ahonen essia.kuvat.fi
Kiitokset jälleen hänelle!
Oltiin äitin kanssa vähän liian löysin rantein liikkeessä ja myöhästyttiin näin ollen radankävelystä, hehe. Siinäpä sit jo aavistin, ettei rata mene ikinä hyvin jos en sitä kävele. Verkassa koitin sivusilmällä vielä katsella paremmin rataa kun en sitäkään kerennyt kunnolla opetella. Läheltä on vaikea ehtiä ajoissa perille...

Antti oli verkassa vähän löysän oloinen. En viitsinyt hirveästi sitä sitten prässätä, tein vain sen mitä koin tarpeelliseksi. Vähän siirtymisiä ja ihan vain muutama hyvä hyppy. Radalle mentäessä Antti oli kiva, sen pää vain painoi tuhannen taas vaikka se hyvin aina skarppasi ennen estettä. Itse sitten möhlin kolmos esteelle kun syöksyin ennen hevosta. Odotin sen hyppäävän vähän kauempaa mitä yleensä tekee jos askel ei ihan osu, mutta se yllätti mut taas ja otti miniaskeleen ennen estettä ja minä lentelin kaulalla ihan omia aikojani. :D Lopun rataa koitin tsempata meitä, mutta kutoselle Antti jäi vähän matalaksi ja nappasi myös puomin mukaansa. Radasta jäi aika mitäänsanomaton olo ja harmitti ihan pirusti oma möhlimiseni.Seuraavalle radalle päätin, että ratsastan niin hyvin kun vaan voin. Tein lyhyen verkan taas ja pari hyppyä pystylle ja okserille, joihin tuli hyvät terävät hypyt. Radalla sille tuli ihme tarve mölistä kaikille odotellessamme sarjan pidentämistä ponivälistä. Ajattelin jo, että nyt se sitten alkaa möyrimään kesken radan, mutta se olikin tosi kiva! Rata oli yksi onnistuneimpia vaikka yksi puomi tulikin mukaan hevosen huolimattomuutta. Esteet tuntui hyvän kokoisilta, eikä yhtään liian vaikeeta! Olisin mielenkiinnosta tahtonut päästä uusintaan asti, sillä sielä olisi ollut vähän isompi pysty ja olisi nähnyt miten heppa siitä selviää.Harmittaa kun äiti möhli puhelimensa kanssa tuon 90cm radan, olisi ollut kiva nähdä se itsekkin jälkikäteen. Siitä jäi niin kiva fiilis. :)
Oli niin kiva huomata suuri ero hevoseenkin kuinka se nousee jo itse ennen estettä takaosalleen. Ei tarvi aina itse pungertaa sitä ylös sieltä. Vaikka ei ollakkaan estevalmennuksissa oltu talven jälkeen, niin kiva huomata ettei ainakaan huononpaan suuntaan olla menossa.
2 kommenttia:

  1. Onpa Antti upean näköinen näissä kuvissa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)