lauantai 18. heinäkuuta 2015

Hevonen on ratsastajansa peili

Tein yhtenä päivänä kyykkyjä peilin edessä ja huomasin kuinka vinoon lantioni menee niitä tehdessäni. Vasenpuoli on selkeästi heikompi ja noustessani ylös ponnistan enemmän oikealla jalalla jolloin työnnän lantioni vinosti oikealle. 

Tänään kävin ratsastamassa Antin muutaman päivän rokotusvapaan jälkeen. Aloitin ratsastuksen idealla: tiedosta ongelma, korjaa ratsastus ja sen jälkeen vasta keskity hevosen korjaamiseen. Olen varmasti aikaisemminkin kertonut kuinka Antti on vaikeampi oikeaan kierrokseen, se puskee kokoajan oikeaa pohjetta vasten eikä tule kunnolla vasemman puolen avuille. Tänään tajusin asian mikä ei enään yhtään ihmetytä vinoutta.

Hevonenhan ei voi ikinä suoristua, jos selässä istuu koko ajan ihminen joka on vino. Simppeliä, eikö? Oon kumminkin tässä ties kuinka kauan koittanut korjata vinoa hevosta, kun vika on satulan päällä. Minä olen se joka painaa hevosta kokoajan enemmän oikealle kun en saa vasenta istuinluuta satulaan. Hittolainen kuinka se ärsyttikin kun asian huomasin. Etenkin laukassa on niin paljon helpompi istua kankku vinossa, kun hevosen laukkakin on niin voimakasta. Lopulta kuin vain sain itseni jotenkuten istumaan tasapainoisesti molemmilla puolilla, oli hevonenkin suorempi ja paremmassa tasapainossa. Tadaa! :D


Samoin ihmettelin kuinka hevonen on niin vahva eikä tule edestä kunnolla takaisin. Ei mitenkään ihme jos et ratsasta niitä pidätteitä loppuun asti. On niin helppoa vain tehdä pidäte ja todeta, et joo ei tää oikein toimi mut ihan ok. Kun pitäisi tehdä se pidäte ja saada siihen reaktio, jos se ei tule niin avut paremmin läpi. Korjaa ja kokeile uudestaan.

Kaikkea sitä kerkee unohtamaan muutamassa päivässä hevosen selästä pois ollessa. ;) Tuo oman vinon kropan korjaaminen vaan ei olekkaan niin helppo ja nopea korjata, mutta nyt kun olen ongelman tiedostanut niin ainakin saadaan asioita eteenpäin. Onneksi näitä ahaa-elämyksiä tulee aina välillä niin muistaa taas välillä ajatella niitä ongelmanratkaisuja enemmänkin omassa päässään.
Vähän fiksumpina huomenna sitten estetunnille taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)