tiistai 9. kesäkuuta 2015

Vaihtelevin fiiliksin kohti Kummajaisia

Kaikki postauksen kuvat Julian käden jälkeä, kiitosket hälle taas ♥
Eilen ratsastin kouluohjelman läpi ja Julia videoi sen jotta näen itse miltä meno näyttää. En halua sitä tänne laittaa, sillä en ole lainkaan tyytyväinen siihen vaikka perus tasainen rata siitä tulikin. Tyydyin liikaa vain matkustelemaan kyydissä kun olisi pitänyt ratsastaa ravissakin takaosa aktiivisemmaksi sekä lisäykset jäivät ihan mitättömiksi. Ärsytti katsoa sitä, kun tiedän että pystytään paljon parempaan niin miksen vain voinut ratsastaa sitä ulos. No ainakin nyt tiedän mitä tehdä lauantaina toisin. :)


Ohjelmanahan meillä on iisibiisi helppo C:1, se meidän pitäisi päästä kunnialla läpi kun on niin perushelppo rata. Siinä on kaikkia kivoja juttuja missä Antti on hyvä, joten ainoa huoli on muistanko ratsastaa sen rehellisesti takapään päälle ja vähän jopa kuumaksi, jolloin se on kaikista paras ratsastaa. Vähän mietityttää tuo meidän kuolain kun koulussa on käyttänyt paksua kolmipalaa aiemmin, mutta nyt tuntuu, ettei se oikein ajoittain olekkaan hyvä kun hevonen tahtoo vain nojailla siihen ja olla kuuntelematta pidätteitä. Kolmipalaoliivi oli viimeksi hyvä suussa kun kokeilin ja sain hyvin hevosen pienillä avuilla edestä kevenemään, en vain ole varma onko se nyt sallittu kuolain koulukisoissa?Esteet mua ei niinkään jännitä, ehkä huomisen jälkeen kun päästään Kangasalle kokeileen miten mäntti Antti taas on ja pysyykö lapasessa esteiden välissä. Estetreenit on jäänyt kumminkin niin vähäselle, ettei sinne kovin kovat odotukset ole. Kunhan nyt kunnialla päästäisiin edes maaliin asti sekä puhdas rata olis ihan huippu!6 kommenttia:

 1. On sallittu kolmipalaoliivi niin nivel- kuin kankisuitsituksessa! hurraa :)

  VastaaPoista
 2. En ole topiikkia juuri seurannut, mutta kuvia katselen. Miten teidän laattarit on menneet?
  Meillä tota kuolaimen päällä makaamista ja takapään perässäsuksimista oli alkutalvi. Nyt sitä ei katsota yhtään! Mitään ihmeellistä ei tehty kahteen kuukauteen, kun siirtymisiä, siirtymisiä ja siirtymisiä. Nyt opetellaan 20-metrin ympyrän sisällä omaa kantamista 2 askelta aina kerrallaan. Muuten ei taso nouse, meillä siis 4-vuotias iso ja koulupuolen kinkerit sujuivat hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antti kävi 4 vuotiaana äidin esittämänä kun itse olin raskaana niin vähän niin ja näin. Ei hevonen parastaan esittänyt eikä puoliakaan joten ei viitsitty edes 5vuotiaana ajatellakaan asiaa. Meillä ollut paljon ongelmia takapolvien kanssa ja nyt vasta alkaa vahvistuun, samoin viime kesänä parannettiin selässä ollutta lihasvammaa. Nyt vasta alkaa tuntuun, että hevonen ihan tosissaan näyttää mihin siitä on. Hitaasti, mutta varmasti. :)

   Poista
 3. Ok! Mutta meillä kanssa hitaasti, mutta varmasti. On ärsyttänyt, kun tuntuu että junnataan ja junnataan, mutta lähtökohta, että se kantaminen aina ja rauha on ensisijainen. Yhtään ei olla katsottu kuolaimelle painamista ja takapäön vetämistä. Sitten on vain tehty vähemmän. Omallani vauhdin kiihtyminen ja etupainoisuus ollut SE ONGELMA.
  Nyt norsuhermoilun jälkeen heppa on muuttunut hyväksi! Aikaa on vienyt 4 kk ja 4 kertaa viikossa. Nyt on heppa lomalla ja kolmen viikon jälkeen homma jatkuu.
  Onnea kisaan teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän hätiköimällä tuu kuin kusipäisiä lapsia ;) Nää suokit tuntuu olevan hitaita yleisestikkin, mutta mihinpä tässä valmiissa maailmassa olis kiire :D noi lomat tekee kyl välillä ihmeitä niin kropalle ku pääkopallekin, etenki nuorilla. :)

   Kiitos, teille myös!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)