keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Surkeiden sattumusten sarja vai ilkivaltaa?

Ilmojen lämmetessä meillä on hevoset tarhanneet yötäpäivää, huonoilla ilmoilla tietenkin otettu sisälle. Näin on ollut monet vuodet, ilman ongelmia. Hevoset on pysyneet aidoissa, vaikka talli sijaitseekin keskellä Pirkkalan keskustaa.

Meillä on Ollilassa käyty luultavasti tekemässä ilkivaltaa, sillä niin monista porteista ei vaan pysty hevoset karkaamaan. Saati sitten, kun meidän yksi hevonen oli sidottu portin narulla koulun pihapuuhun. En voi sanoin kuvailla sitä inhoa, vihaa ja ennenkaikkea ymmärtämättömyyttä tekijää kohtaan. Ja millä tuurilla on osattu sitoa juuri se hevonen jolla on vetopaniikki. Muut hevoset olivat löytyneet toiselta puolen pitäjää, luojan kiitos ilman suurempia vammoja ja haavereita.


Ja jottei tämä loppuisi vielä tähän. Oli sattumien summassa Anttikin "päässyt" tarhastaan. Kuinka sattuikin samana yönä vaikka onkin monen kilometrin päässä toisella tallilla. Onneksi tuo on sen verran fiksu hevonen ollut, ettei ole kotipihaa pidemmäksi mennyt. Ken tietää mitä kaikkea siinäkin olisi voinut sattua...  En edes halua kuvitella.

Tällä hetkellä minulla loppuu ymmärrys ihmismieleen, joka tällaista tekee. Sisällä on niin suuri raivo, etten oikeasti edes kykene miettimään asiaa enempää kun alkaa ahdistamaan koko asia. Toivon todella, että tämä oli tältä tekijältä ensimmäinen ja viimeinen teko.

16 kommenttia:

 1. Voi hemmetti! Toivottavasti Antti ei ole päässyt panopuuhiin karkureissullaan.. Ei riitä oikein ymmärrys ihmisille joiden pitää kiusata eläimiä ja aiheuttaa vaaratilanteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks tossa sen tallin lähellä ei ihan heti oo toista pitäjää jossa olis hevosia niin on jäänyt nuo varsantekohommat.
   Ei kans oma ymmärrys vaan riitä....

   Poista
 2. Tietää tehneensä, kun saan tietää ketä ollut asialla.. Jumalauta ottaa pataan Beedan sairasloma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, mut onneks on ollu sisällä eikä juoksemassa kylällä....

   Poista
 3. >:( toivottavasti tekijä(t) jää kiinni!!!

  VastaaPoista
 4. Tuollainen on kaikista kamalin asia joka voi tapahtua, oli sitten kyseessä oriit, ruunat tai tammat. Ihmiset eivät tajua miten suurta vahinkoa noissa tilanteissa voi sattua.

  Aina sanotaan että hevosihmisten pitää olla ystävällisiä toisille jotta hevosihmisten ja hevosten osakkeet pysyy kunnossa. Kyllä tämmöisissä tapauksissa ystävällisyys on viimeinen asia joka on mielessä, prrk..le.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja ollut onnea ettei minkään.näköstä ihmis- eikä suurempia tavaravahinkoja ole käynyt. Oon kyllä ihan samaa mieltä, että näissä hevosihmis ja "tavis" väleissä kyllä pitäis olla molemminpuolinen ystävällisyys. Inhottavaa tällainen.

   Poista
 5. Hankkikaa kamerat niin ainakin saisi selville ne idiootit, jos vielä tekevät tällaista.. Mitä niiden päässä oikein liikkuu, kun keksivätkin tollasta! >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamerat tulossa kyllä, mutta eipä aiemmin ole tullut edes mieleen että pitää hevosiakin vahtia kameroin... Inhottavaa kun nykyään millään ei ole rajoja :/

   Poista
 6. 2014 kesällä joku oli päästäny meidän hepat yöllä pihalle irti (tekijä tiedossa kiitos valvontakameran) 2 tammaa kantavana ja 13v tyttären pirun kallis kisaponi loukkas jalan ja jouduttii lopettaa... onneks saatiin korvaukset ja IC-putte risteytys ja IC- täykkäri rist. :D sinäänsä ihan kivat varsat saatii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks teillä ollut kamerat, tuossa olis muuten ollut itku herkässä :D Onneksi antti ei ole päässyt tekeen vielä tuolla reissulla jälkeläisiä.... :D

   Poista
 7. Minulle tuli mieleen, että ehkä tekijä on joku, joka nimenomaan tiesi hevosella olleen vetopaniikin, ja sitoi sen tarkoituksella kiinni nähdäkseen, mitä tapahtuu? Sairasta kyllä, mutta ei kai tuollaista muutenkaan kukaan tervejärkinen tekisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämäpä tässä onkin hirveintä.... Joku siis "omasta" porukasta jos on keksinyt jotain näin idioottimaista....

   Poista
 8. No johan on! Oon varmaan viljellyt tätä jo moneen paikkaan, mutta kateus on hevosurheilun pahin painajainen. Se saa tekemään ihmiset kaikkea sairasta ja todella sairasta, aivan tahallisesti ja tietoisesti. Toki ei välttämättä kateus taustalla ole, vaan muuten vain pääkopan rattaat luistavat..

  Itsekin ja hevoseni on joutunut ilkivallan kohteeksi (mm. leikelty hevosen häntää, harjaa, rikottu satojen eurojen arvoisia varusteita..) ja tämän vuoksi olen todella varovainen ollut aina hevosten kanssa - täällä kotipihassakin. Meillä on kotona kamerat ja kun päästään muuttamaan uusiin toimitiloihin, niin kameravalvonta tulee sielläkin jatkumaan. Uusissa toimitiloissa on kuitenkin tuhat kertaa enemmän vaaroja ja riskejä mitä täällä kotona ja loppujen lopuksi yrittäjänä minä olen vastuussa jokaisen hevosen hyvinvoinnista. Tietenkään eivät kamerat turvallisuutta takaa, mutta uskoisin sen hillitsevän mahdollisia pölkkypäitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aiemmin vain tavaroita viety ja nekin saatu takaisin kun tiedetty syylliset, mutta eipä ennen ole tarvinnut hevosten puolesta pelätä...
   Inhottava tuo sinunkin tilanteesi. Ihmiset osaa olla niin hirveitä toisilleen. :/

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)