keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Morsian, Hevosmessut ja kuulumisia

Haluaisin pahoitella huonoa postaustahtia, mutta jätän sen tekemättä. Toivon, että vähän saa armahdusta pienen lapsen yh-äitinä, jos aikaa ei ihan joka päivä eikä edes viikko riitä blogin pitoon sekä kaikkeen muuhun. Tätä kumminkin koitan aina suht säännöllisesti päivittää kun täältä on mukava jälkeenpäin itsekkin selata miten on milloinkin mennyt. :)
Koskahan saisin meistä uutta materiaaliakin... Koittakaa kestää :D
No, mutta mistä sitä aloitettaisiin. Hehkutetaanko ensin kuinka super Antti on nyt ollut? 
Käytiin viikko sit sunnuntaina Laten koulutunnilla ja hitto, et oli mukavaa! En turhaan kehunut heppaa jo etukäteen, sillä Latenkin mielestä oltiin ensimmäistä kertaa todella taitavia. :D
Tehtiin perusjumppaa ja notkiskeltiin hevosia, mutta kumminkin haettiin reaktiivista ja nopeaa hevosta. Vähän meillä meinas välillä pakka levitä kun Niihaman maneesissa oli vilskettä, mutta hienosti Antti jaksoi keskittyä. Saatiin jopa hirveästi kehuja, kun on taas takaa vahvistunut ja takapolvet on nyt ihan huippukunnossa. Hyvällä fiiliksellä jaksaa taas painaa treeniä. Vielä kun pääsis hyppään. Ihan syntisen pitkä tauko siitä, kun aikaa ei vain ole tunneille. Onneksi kohta kenttä on sula ja pääsee räpeltään edes itekseen jotain!

Jotkut on jopa varmaan käynyt bongaan meidän Instassa, että meidät löytää Hevoset 2015 messuilta. Antti pyydettiin suomenhevosten rotuesittelyyn, joten lauantaina meidät löytää areenalta klo 11. Vähän jänskättää kuinka tuo pysyy nahoissaan, mutta koitetaan selvitä siitä kunnialla. Peukut pystyyn ja tulkaahan kaikki kynnelle kykenevät kannustamaan Anttia käyttäytymään!

Hänet ristin Mussukaksi ♥

Ja viimeisimpänä ja ihanimpana uutisena, ostettiin Antille morsian! Antti on niin nykyaikanen, että morsianta ei enää vaan valita perheen puolesta vaan se ihan jopa ostetaan, jolloin kenellekkään ei jää vaihtoehtoja. Haaveenahan on ollut pitkään, että saataisiin ihan oma varsa omista hevosista. No puuttui tamma, joten sitä etsittiin ja etsittiin. Vielä enemmän etsittiin kun jouduimme yhden tuntihevosistamme lopettamaan. Ikinähän ei saisi ensimmäistä kokeilemaansa hevosta ostaa, mutta niin tässä kävi. Hups.

Oltiin noin kuukausi sitten kokeilemassa todella edullisia tammoja, eli siis nämä ovat todellakin projekteja isolla p:llä. Sehän oli kumminkin selvä, ettei se ole meille ongelma vaan ennemminkin se, että soveltuuko hevonen käyttöömme. Kriteerit oli: rakenne joka tasapainottaa Antin virheitä eli suht kompakti paketti ja pitää selässään. Nämä kokeiltavamme tammat molemmat piti selässään, mutta toinen heti oli rakenteeltaan just eikä melkeen. Se olikin ensimmäinen ja oikeastaan viimeinen hyvä asia tässä. :'D


Tämä kyseinen tamma, oli aika kiukkunen ja todella häslä. Kaikki piti tapahtua nyt heti ja sekuntiakaan ei seisty paikallaan. Ensimmäisenä meinasin saada hampaista kun pikkutyttömäisesti olin vain tunkemassa sormiani kaltereiden välistä silittääkseni. Siinä tuli itsellekkin sellanen fiilis, että hitto kuinka ipanalta vaikutinkaan, mutta tulipahan testattua millanen vastaanotto tuntilaisille olisi. :D
Kävin selässäkin ja vaikkei näillä muuta tehty kun mentiin muutama kierros käyntiä ja ravia sohjoista kenttää ympäri niin silti, jotenkin tykkäsin enemmän tästä ADHD tammasta. Siihen tykästyi jopa äitinikin vaikka tarjolla olisi ollut todella paljon tasaisempi luonteinen tamma. Jokin vain sytytti tässä rasavillissä meillä molemmilla. Olisin ottanut sen mukaani heti, kun taas äiti pohti ja mietti kunnes olin jo itse sitä mieltä ettei otetakkaan. Tänään aamulla kumminkin tuli soittoa, ettö hän nyt osti sen tamman. 

Ei mikään ruusunen, mutta katsotaan millainen tähti sieltä vielä kuoriutuu. :)
Eli, meidän perheeseen saapui pikkuinen suomehevostamma Mustatähti, joka on syntynyt 2009 ja ollut joskus vuosia sitten ajo-opetuksessa. Ravuria siitä ei kuulemma saatu ja kiukkua löytyi enemmän kun ravia, niin on hevonen päätynyt vähän pihakoristeeksi. Mutkien kautta, kumminkin nyt meillä ja katsotaan mihin tammasta on. Pelkkä tuntihevosen ura riittää tavotteeksi sekä tietenkin yhden varsan emäksi, näin ens alkuun. ;) 
Jotenkin kumminkin tosi hyvä fiilis tästä kaverista ja oon ihan kamalasti tykästynyt neitiin! Tutustuttiin muutama tunti tarhassa ja harjattiin vähän kuukausien kuraa pois turkista. Kovin lempeältä hän vaikuttaa, ehkä vain ollut vähän väärinymmärretty. Me ainakin tultiin tosi hyvin juttuun ja toivotaan, että jatkossakin sillä "pienen" projektin tästä sain. 

Katsotaan miten lähtee ratsunopit etenemään ja alotetaanko jo kesällä varsa hommat. Ens alkuun tarvitaan paljon paljon ruokaa sekä kunnon kohotusta, sillä aika nollasta lähdetään. Maastakäsittely on myös ykkösenä listalla, sillä hänhän ei osaa käyttäytyä narun päässä sillain miten haluan hevosten käyttäytyvän. Eiköhän me tästä kiva peli saada ajan myötä ja pari varsaa..... :D

2 kommenttia:

  1. Uuu siistiä, isosti onnea uuteen kavioliittoon !! Tosi kaunis ilme neitokaisella ♥.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hän on vähän vielä ruma ankanpoika, mutta kyllä sielä taitaa nätti heppa kaiken kuvan alla olla. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)