maanantai 3. marraskuuta 2014

Live your life with passion

Käytiin viikko sitten sunnuntaina Niihamassa maneesilla hölkkäilee. Vihdoin tuli käytettyä hyväks tuota TRS:n seuraetua, kun saa ilmaseks sunnuntaisin maneesissa treenata jos sielä ei ole muuta ohjelmaa. Viimeks käyttäny sitä joskus ehkä vuonna 2006 Teemu vainaan kanssa? :D

Antti oli silloin ihan jees, ei vieläkään hyvä muttei kovin huonokaan. Selkään tunsin ettei takapää toimi kunnolla, mutta liikkessä sitä ei näe ellei katsomalla katso ja väistöissä toinen suunta todella vaikea. Kaikenlisäks toinen etukenkä klonksu ja lopulta lens irti...
Koitin pitää tekemisen helppona ja lyhyenä. Testasin vaan vaihdoit joita ollaan vähän harjoteltu, vihdoinkin kun oli kunnon tilat ja pohjat missä harjotella. Silti en uskaltanut paljoa tehdä ja tein siltikin liikaa sillä hevonen väsähti, eikä saatu lopuks niin hyvää vaihtoa kun olisin halunnut. Kumminkin jätin siihen, koska tunsin ettei hevonen vaan jaksa tehdä enää niin hyvin kun itse olin ollut liian ahne. Eihän se vielä rehellisesti vaihda pohkeesta ja lähtee etupää edellä, mutta reeniä ja reeniä niin eiköhän saada ihan kivat.

Keskiviikkona puolestaan oltiin Tuijalla. Tehtiin paljon kavaletteja ja keskityttiin enemmän talven treenijuttuihin, ei siis varsinaisesti hypätty. Kevyt palautuminen treeniin.
Antti teki tehtävät tosi hyvin. Ravipuomeilla valui enemmän tai vähemmän oikealle, joten sen kanssa sai olla tarkkana. Laukassa puolestaan pysyi suurimmaks osaks suorassa, mutta vauhtia oli välillä sitäkin enemmän. Tehtiin kolmen kavaletin innari sarjaa, jossa hevonen oli ketterä kun kissa vaikka vauhtia olis voinut olla himpun verran vähemmän.
Jäi kiva fiilis, joten päätettiin osallistua viikonlopun tehovalmennuksiin toiselle päivälle.


Eilen ratsastin Antin pellolla, jossa kevyesti menin askellajit läpi. Keskityin etenkin käyntiin sekä tuntumaan muutenkin, sillä ne on ollut sellaset missä pitää petrata. Jostain kummansyystä kumminkin Antti oli ihan super hyvä. Venytti tosi hyvin kohti ohjaa käynnissäkin ja liikkui silti takaa selän läpi kohti kuolainta, eikä pötköttänyt käden varassa.
Laukan työstämisen jätin vain muutaman kierrokseen, sillä pohja ei ollut kovin pitävä. Loppuraveissa sain vain fiilistellä, heppa ei oo ollut hetkeen noin tasanen ja hyvä ratsastaa! Ei siis tarvikkaan huolestua, että oon tehnyt sen ihan väärinpäin kun mikään ei tunnu sujuvan. Tällä fiilistelyllä jaksaa taas muutaman viikon. :D

Tänään oltiin taas sielä Tuijalla ja nyt tehtiin vähän vaikeampia tehtäviä ja linjoja. Heppa ei ollut ihan niin hyvä kun on nyt muutamana kertana ollut. Hypyt oli tosi teräviä, mutta se mitä esteitten väleissä tapahtu oli ihan kun Polle sarjakuvista... Antti vei ja mä vikisin. :D Okei, muutama hyvä kierros saatiin, mutta kun heppa alkoi väsyyn niin keskittyminen oli luokkaa 0 ja puomit lähti mukaan. Toi hevonenhan on sellanen, et se kiukustuu itelleen jos ottaa puomin mukaan ja potkasee/pukittaa aina tän jälkeen. Yleensä myös korjaa virheensä, mutta nyt otti vaan aina seuraavan puomin mukaan nii oli ehkä sivullisen silmistä hienon näköstä esteratsastusta kerrassaan. Muutenkin hevonen oli todella raskas edestä enkä meinannut millään saada sitä takajalkojen päälle.

Ollaan nyt kylmäilty hirveesti kintereitä ja oon bliistrannut takapolvia aina välillä muutaman päivän putkissa. Pitää vielä käydä ostaan kintereisiin BOT:it ja muutenkin kohta hukutan ton pumpuliin, ettei mussukka mee rikki. :D En vaan voi käsittää mikä sielä vaivaa, tai siis Tuijan kanssa juteltiin, että luultavasti alkanut vaivaan kun on nostettu kokoamisastetta sekä sen lisäks äiti käynyt tosi paljon käveleen mäkejä. Kintereet ollut siis äärirajoilla lähes koko ajan ja nyt alkaa vähän vaivaan. Ja lisäks vielä suomenhevonen, joka ei ole mikään kevyt rakenteinen ja muutenkin takapolvet olleet ennenkin vaivana.
Täytyy siis vähän höllätä ja nyt mua pelottaa ratsastaa sitä kunnolla takasten päälle, jos ei vaan enää kestä sitä. En halua hajottaa sitä, joten koitan nyt keksiä miten voin ratsastaa ja liikutella muutenkin sitä vähän hennommin. Silti se tarvis kumminkin saada ylös edestä, joten ehkä vaan pikkuhiljaa taas noustaan. Se on kumminkin vielä vasta 5 (okei kohta kääntyy 6v), ja tehty vuoden verran hommia. Maltti on valttia, kumminkin hirvee hinku jo saada kaikki tänne heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)