sunnuntai 28. syyskuuta 2014

TRS Helppo B:3

Tänään kilpailtiin seuran koulumestaruuksia ja voi luoja kuinka niitä jännitinkin. Kisat alko itellä vasta iltapäivällä, startti 15.40. Maailman ärsyttävin aamu kun en tiennyt miten olla ja mitä tehdä, että jännitys vähän häviäis. Ja eniten siis jännitti se, että osaanko oikeasti itse esittää tuon hevosen sillä hevosesta se ei ainakaan ole kiinni etteikö pärjäis.

©Lotta Heinonen http://kghaituva.kuvat.fi/
Kiitos!!
Puunasin ja tuunasin Antin tukan niin sutturalle kun sain. Ei muuten meinannut aueta enää kotonakaan, eli siis hyvät letit tein! :D Viimeks ne vähän räjähti kesken kaiken.
Antti oli kotona tosi ärsyttävä, ei meinannut pysyä paikalla kun letitin vaikka aina ennen seissyt kun tatti. Taisin siis saada tän oman hermoilun siirrettyä siihen sillä välin. Kisapaikalla kumminkin hevonen oli ihan täyden kympin kaveri! Okei, jos ei lasketa sitä kun hyppäsin selkään ja sain kiskoo ohjat aika ripeesti käsiin kun Antti teki näyttävän sisääntulon. Ei siitä enempää... :D

Verkassa tuo oli niin unelma! Siis oikeasti, miten hevonen voi skarpata noin paljon kisapaikalla! Etenkin laukassa se oli ihan super super super hyvä! Hehkutin, et jos tää on radalla tämmönen nii mulla ei oo mitään hätää. Ainoo vaan, että olis ollut kiva kun olisin saanut ratsastettua sen sielä ulos siitä. Hemmetti soikoon kun ärsyttää oma ratsastus!

©Lotta Heinonen http://kghaituva.kuvat.fi/
Radalle mentiin ja ravailin muutaman kierroksen kevyttä ravia ja näytin tuomareiden autoja. Niitähän se ei oo ikinä nähnyt kun tasan kerran aiemmin ollut aitojen sisällä ja Tuija tuomaroi sillon penkiltä. Hevonen ei kumminkaan ollut moksiskaan. Okei hitusen jännitty, mutta rentoutui tosi pian kun antoi aikaa. Pyörin hetken ja kyselin tuomarilta, et eihän saatu vielä lähtömerkkiä sillä en kuullut mitään muutakun viereisellä radalla saaneen merkin. Minulle kumminkin vihellettiin hetki sitten jo, ja menin toiseen päätyyn. Sielä kumminkin mulle kiljuttiin, et sait jo merkin ja iski hirvee paniikki. Olin mennyt keskihalkaisijan yli jo ja kulmassa koitin tehdä jos jonkin moista volttia ja täyskaartoo, jotta päästäis alottaan. Turhaa panikointia, mutta kun viis ihmistä kiljuu et pitäis mennä jo ja suurimpana suuna oma äiti joka huusi kun hyeena niin paketti levis jo siinä. Jäin harmitteleen sitä liikaa.

Koitin rauhotella itseäni ja juttelin oikeasti radalla Antille. Tekeekö muut tätä? :D Koitin tsempata itseni ja Antti kuunteli mitä koitin sopertaa äkkiä ennenkö tuomarit huomaa mun puhuvan. Alkurata meni ihan ok. Sain volttikahdeksikon pisteeseen, mutta Antti ei pysynyt ihan täysin avuilla tässä ja tahti oli mitä oli, sekä hevonen jäi vähän hitaaksi ja vaisuksi. 4-kaarisessa en saanut ihan niitä teitä tehtyä mitä olisin tahtonut ja Antti oli vähän toispuoleinen, papereissa kumminkin ok tiet ja toinen kirjoittanut pääosin hyvässä muodossa ja toinen muoto vaihtelee. Sitähän se tekee kun toinen puoli on heikompi eikä jaksa niin hyvin vielä kantaa itseään...

©Lotta Heinonen http://kghaituva.kuvat.fi/
©Lotta Heinonen http://kghaituva.kuvat.fi/
Noh sit alkokin ihan räpellys. Laukannosto kulmassa, en tajunnut valmistella kunnolla joten Antti vähän hypähti laukkaan ja samalla kompastui tai pelästyi kun kolautti aitaan ja veti muutaman samba askeleen. Vasempaan kierrokseen ympyrä oli ihan mitätön. Hevonen vähän valui ulkoapuja vastaan, enkä saanut korjattua ja laukka jäi tosi pliisuks. Silti saatiin toiselta 7, kun taas toinen huomas kuinka räpellystä se oli oikeasti ja antoi ansaitun 6. Kulma meni ihan miten sattuu, hevonen oli jokaisella kerralla hyppäämässä radalta "sisäänkäynnillä". Jäi sisäpohjetta vasten, enkä saanut sitä linjalle lävistäjällä ja siirtymisestä ei meinannut tulla mitään kun meinasin unohtaa koko jutun...

Seuraava nosto hieman parempi, mutta vieläkin hevonen hitusen hidas jalalle enkä saanut ratsastettua kulmia. Voltti meni kumminkin satakertaa paremmin. Sit taas. Piti ottaa raviin lyhyen sivun keskellä ja just sillä hetkellä kun siinä oltiin muistin sen. Koitin saada äkkiä raviin, mutta jäin vain ohjaan kiinni sit saatiin räpellysvaihto ja jotain ravilaukan sekamelska soppaa siihen väliin. Otettiin siis lähes suoraa laukasta käyntiin ja keskikäyntiä.. Kröhöm, ne käynnit. Vaikein juttu ratsastaa tällä ja okei, se teki niin hyvät kun voi odottaa tolla ratsastuksella. Lopputervehdys olikin vaan sellanen, äkkiä pois täältä. :D

©Lotta Heinonen http://kghaituva.kuvat.fi/
Papereihin oli kirjoitettu näin:
Tuomari C: Näyttävä hevonen, jonka ravi tänään kovin maahansidottua. Maltilla esitetty ohjelma. Hyvää jatkoa!

Tuomari M: Letkeä liikkeinen, mutta saisi liikkua ajoittain tarmokkaammin. Voimaa taakse lisää. Muoto vaihtelee.

Prosentteja yhteensä 58,2, C oli antanut 57,5% kun taas M 59%
Noh mitä tohon sanoo. Oma vika pikku sika. Koko paketti vaan hajos ennenkö edes päästiin alottaan ja en vaan saanut sitä enää kasaan. Harmittaa ihan sikana, se oli verkassa niin huippu. Sit en vaan saanut omaa pääkoppaa kuntoon aitojen sisällä, et olisin voinut tuoda esiin tuon hevosen laadun. Asetin itelleni ihan turhia ärsyttäviä paineita, mut oppipahan ens kertaa varten. On vaan niin kova tahto saada näytettyä millanen timantti toi on, mut tuntuu, et omat taidot ei vaan riitä siihen. En vaan tahtois pilata sitä, mutta toisaalta se on kumminkin sitä mitä oon aina halunnut. Hevonen, joka on itse tehty ja sillä olis mahdollista joskus kilpailla. Vielä täytyy vaan saada itsensä kisavireeseen ja lopettaa se jännitys, joka tekee vaan hallaa koko ratsastukselle.... Mur.

6 kommenttia:

 1. Vitsit siitä on tullu kivannäkönen!! ;) kattelen täälä kuolavaluen hehe...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika vaatimattoman näkönen noissa ratakuvissa... Arsuttaa...... :D
   Tuu joskus kokeilee sitä :P

   Poista
 2. Munki pakko sanoo taas, Antti on niin upee! Turhaan pelkäät pilaavas sen, näyttää niin hyvältä. Mulla tosin yhtä iso pelko Simon pilaamiseen, en vaan oo ajatellut että näitähän saa kukin just omalla aikataulullaan laitella millaisiksi haluaa. Eli meillä ei varmaan kummallakaan oo kiire ;) koska teillä on seuraavat kisat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antti on ihan huippu, pilotti ei vaan taas osaa hommiaan :D
   No joo eihän tässä kiire oo mihinkään ku ei tiedä edes mitä kiirehtis. Asettaa vaan niin kovat odotukset ja paineet, et sielt sattuu tippua alas. :D En kyl tiä yhtää, tos olis hyviä kisoja ens viikonloppuna mut ylläripylläri oon töissä... Täytyy täs koittaa metsästää ny jotain et sais rutiinia ja kokemusta lisää.

   Poista
 3. jos helpottaa ees vähä niin ootte sikahyvännäköinen pari! :) uutta matoa koukkuun vaan, kyllä se enne pitkää napsahtaapi paremmin sit ! :) tsemii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Joo tarvii vaa yrittää ja yrittää ja yrittää vielä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)