keskiviikko 27. elokuuta 2014

Jalat ajanhiekkaan painan, ja toivon että niistä jälki jää.Tää polku jatkuu vielä, ei oo puolitiessäkään.

Arki on jatkunut ihan tavalliseen tapaan kisojen jälkeen. Käytiin viime viikolla Ratsuniityssä hyppäämäsää sekä eilen.

Viime viikolla ennen tuntia ratsastin Anttia kotona aika paljon niin, että sain sitä kevyemmäksi edestä sekä säädeltyä laukkaa enemmän. Harjoteltiin myös ensimmäistä kertaa laukanvaihtoja, haluan opettaa ne sileällä ilman puomia jottei hevonen opi vaihtaan ensin edestä ja takaa jäljessä sekä muutenkin koen sen paremmaksi tavaksi. Saa perusteellisesti alusta asti tehtyä asiat oikein.
Ensimmäisellä kerralla Antti otti turhan paljon kierroksia vaihdoista, se vaihtoi hyvin, mutta vaihdon jälkeen ampas tuhatta ja sataa, etenkin jos ei saanut takaa vaihdettua. Muutama oikein onnistunut vaihto tulikin ja päätin homman siihen.
Seuraavalla kerralla onnistui vielä paremmin ja teinkin vain muutaman onnistuneen, jotta sai jättää hommat hyvällä mielellä sekä onnistuneella fiiliksellä.

Sitten olikin Akin tunti ja Antti oli ihan mahdoton. Se alkuun vain vastusteli kättä ja kuskas muutaman kierroksen ihan ihme pukkiköyry laukkaa. Otettiin pikku hengähdys/nollaus tauko ja jatkettiin uudestaan. Koitin olla mahdollisimman pehmeä kädellä ja pidensin jopa hitusen ohjaa, sillä tuo heppa moittii samantien mun kättä jos jään liikaa kiinni. Nyt kumminkin kun korjasin tuon niin tehtävät sujui ongelmitta. Mentiin suht helppoja linjoja sekä innari-yhden askeleen sarja tehtävää. Antti hyppäs lopuks tosi kivasti ja oli muuten ihan kelpo ratsastaa, ei mikään huippu, mutta ihan ok. Aki kehui hirmusesti, että hevonen näyttää nyt tosi hyvältä.Eilen taas tunti meni ihan nappiin! Antti oli kaikista paras ratsastaa tähän asti, se kuunteli jokaisen avun ja oli sopivan kevyt. En tiedä auttoiko asiaa se, että korjasin meidän romaanista takaa palat pois ja laitoin eteen yhdet palat. Olisiko satula voinut painaa sitä niin, että se on ollut välillä ihan mahdoton edestä? Sillä nyt se on ollut niiiiin mielyttävä ja seesteinen ratsastaaa.

Tehtävät oli tälläkin kertaa erilaisiin linjoihin koostuva sekä tehtiin enemmän kouluratsastusta esteillä tyyppisiä juttuja. Vaihdeltiin puomin päällä laukkaa sekä harjoteltiin vähän suhteutettua viiden askeleen väliä, joka on mulle itselle niin pirun hankala. :D Tehtiin myös ympyröitä joilla oli normi laukka puomi-kavalletti.
Onnistuttiin omasta mielestä hyvin ja ei ollut minkään näkösiä ongelmia minkään suhteen. Välillä tietenkin tuon suhteutetun laukat ei meinannut osua, mutta nekin omia mokiani kun en osannut laskea.... Tyhmä minä.

Tehtiin aika vähän, sillä hevonen oli vaan niin hyvä! Saatiinkin ihmetyksiä, että mitä kummaa ollaan sille tehty kun se on ihan eri hevonen kun ennen. Jouduin myöntään, että ilmeisesti se läpiratsastus onkin aika tärkeää. Hehe. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)