perjantai 18. heinäkuuta 2014

Voit löytää helpomman, mut et parempaa sen voin vannoo.

Antti sai uudet päheet suitset, ihan vaan siks koska sehän ei oo mikää perus timantti. ;) Sopii sille kun nenä päähän vaikka onkin Full-kokoa, mutta ilmeisesti aika reilua mitotusta kun yleensä käytetään x-fullia. Nyt enää nuo kuolaimet on "väärän" väriset, mutta pikkuvikoja. Se on niin hyvä suustaan nyt noilla, etten halua enää kokeillakkaan muita. Toki parannettavaa aina on, mutta nyt mennään näillä. :)

Tänään taas Viveiltiin, alkuviikosta kävin maastossa ja muuten on uitu. Antti oli tänään sopivan energinen, eteni hyvin itse, mutta antoi silti hyvin vaikuttaa. 

Tehtiin paljon kokoavia juttuja. Aloitettiin käynnissä pysähdyksillä, jotka piti tehdä tiivistäen istuntaa; polvet lähelle, muttei purista, kyynerpäät kylkiin, suora ylövartalo ja pohje lähellä. Vähän niinkö puristettiin hevonen pysähdykseen "kasaan", tätä tietenkään puristamatta. Antti alkoi tosi hyvin kuuntelemaan istuntaa, ja lopulta ei tarvinnut kuin vähän rutistaa sisäreisiä ja lähentää polvea satulaan niin herra hidasti niin paljon kun vaan oli tarvis. Jatkettiin samaa ravissa tehden pysähdyksiä, sai ottaa alkuun muutaman käyntiaskeleenkin, kunhan vain ei vedetä niitä pelkästään ohjalla vaan ne joutuisi ihan toden teolla kerään jalkansa mahan alle pysähdykseen. Antti toimi yllättävänkin hienosti vaikka olikin vähän rauhaton alkuun. Se steppaili pysähdyksissä, mutta kun pysyi vain itse hiljaa ja rauhakseen, alkoi sekin rauhoittumaan. 

Lopuksi lisättiin laukannostot, ennen nostoa taas koottiin ravia ja muutama askel ennen laukkaa otettiin normaali ravi. En oikeen saanut hevosta laukassa eteneen kunnolla eteen, mutta ei jääty suuremmin murehtimaan sitä vaan keskityttiin nyt takajalkojen aktivointiin näillä kokoamisilla. Se kumminkin laukkasi kuulemma taas paremmin, muttei tuntunut yhtään hyvältä selkään. 

Loppuraveissa sain olla tarkkana kun annan sen ravata pidemmällä kaulalla, ettei se vaan työnnä nenää maahan ja ravaa suorin takajaloin. Nyt kun oltiin hyvin harjoiteltu tätä kokoamista sain käytettyä sitä hyväkseni, tiivistin kevennystä ja siirsin polvet lähemmäs, jolloin sain hevosen takasin takajalkojen päälle ja niskaa hitusen ylemmäs. Sit vasta eteen kun hevonen on takajalkojensa päällä. Simppeliä, mutta jotenkin tosi vaikee toteuttaa ton hevosen kanssa. Se on herkkä, mutta samaan aikaan aika kova. Vaikeaa selittää, mutta se pitäis vaan kokea. :D 

Ens viikko on aika iisi, kun rokotetaan Antsa huomenna niin päästään sit joskus niihin kisoihinkin. Estevalmennuksia odotellessa myöskin! Ehkä parin viikon päästä... 

6 kommenttia:

 1. nuo on nuo päheet suitset, joita katoin vuselle itekkii! niiiiiin hienot! :D Koviskamaa selvästi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noi on päheet :P se samanlainen rintaremmi olis viä kiva! ;D

   Poista
 2. Vautsi kuin koleet suitset! Sopii tosi hyvin :-) !

  VastaaPoista
 3. Mistä nuo suitset on muuten hommattu? Näyttää olevan aika huonosti nettikaupoissa?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)