sunnuntai 25. toukokuuta 2014

On elettävä huolella.

Noniin josko nyt sais jotain kisaselostusta. Kovin olis ollut aikaa, mutta tuo sängyn pohja on vetänyt puoleensa kun oksennustauti riivas meitä ja pelättiin lopun tulleen. :D

Postauksen kuvat © Karoliina Järvi http://korppi.kuvat.fi/ Iso kiitos hänelle upeista otoksista!!

Käytiin tosiaan harkkarikoulukisoissa Ratsuniityssä viime maanantaina. Reenit jäi pyöreään nollaan, sillä hevonen sekos taas selkäännousussa ja viskas mut perjantaina auton alle... Tosin se auto oli parkissa, mutta välitty Antin viesti aika selkeesti, heh heh. Hevonen lito alta kun olin ponnaamassa kyytiin, joten hyppäsin siinä sit satulan taakse ja siitä humma riemastu. Sain mukavat vauhdit sinne auton renkaiden väliin... :D Okei ei ollut lainkaan hauskaa, mutta näin jälkikäteen en voi kun nauraa taas kuinka meille aina sattuu ja tapahtuu.


Siinä sit se ilta meni "uudelleen sisäänratsastaessa" Anttia, eli pompin selkään niin pitkään kun vaan on tarvis kunnes hevonen oli nätisti. En sit kerennyt lainkaan lähteä harjoitteleen kisoja varten saati muutakaan järkevää. Seuraavana päivänä kun oli pakko käydä hiitillä purkamassa pöllöenergiaa jottei jaksais hirveästi pönttöillä sit muiden hevosten joukossa. Eihän se hiittikkään muutakun laukkaamiseksi mennyt ja oli kuulemma ollut todella vahva...

Vähän pitkin hampain mietin koko kisoihin lähtemistä, kun hevonen ei taas ole lainkaan omaitsensä. Antti muuttuu aina niin hankalaksi kun on kipeä jostain, eikä olis kiva lähteä kokeileen onnea ja mahdollisesti pilaan muiden suorituksia. Luojan kiitos pelkoni oli ihan turhat. Antti osas käyttäytyä vallan mainiosti, tosin taisi ilmakin tehdä osansa sillä oli ihan älyttömän painostava ilmasto. Juuri kun päästiin rekalla pihaan niin taivas repes ja salamoiden sekä rakeiden saattelemana saavuttiin... Kuuro kuitenkin ehti mennä ohi ennenkö pääsin edes selkään, joten sainkin nauttia auringon paisteesta ja trooppisesta ilmastosta satulassa.


Antti oli todella tahmea ratsastaa, niin puhki ja voimaton. Jäin ehkä liikaa yrittään saada sitä pohkeen eteen, jolloin se väsyi entisestään. Laukka ei oikein pyörinyt eikä ravissa ollut tarpeeksi voimaa kulkea rehellisesti selän läpi. Ajoittain oli ihan kivoja pätkiä, mutta ne oli todella pieniä. Toisaalta ihan hyvä, että ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin Antti oli vähän liian väsynyt verkkatilanteessa kuin liian viriili. Jäi pönttöilyt vähemmälle ja jaksoi keskittyä olennaiseen paremmin.
Oma suosikki kuva! Ainoa missä se todella liikkuu jotenkuten. :D

Radalla kaikki se vähäinenkin eteenpäinpyrkimys tuntui jääneen, joten todella pliisu suoritus, mutta tasaisen varma. Teki mitä piti, laukannostot eivät olleet lainkaan teräviä, etenkään viimenen, mutta laukka kumminkin nousi. Ravilisäys oli mitään sanomaton, mutta tyydyttävä. Keskikäynti oli ihan katastrofi, sillä sitä ei olla edes harjoiteltu...Vikassa ravipätkässä vasta hevonen heräsi ja alkoi todella työskentelemään, joten jotain hyvää saatiin sentään radan sisällekkin. :D Toisinsanoen rata oli tasasen huono, joten toistan itseäni; pohjalta on hyvä ponnistaa. Ehkä seuraavalla kerralla treenataan vähän paremmin, nyt kun olin viimeksi ratsastanut hevosen viisi päivää sitten estevalmennuksessa, joten se niistä valmisteluista.

Täytyy tietenkin muistaa sekin, että onhan tuo vielä kumminkin nuori ja kokematon. Ensimmäinen kerta aitojen sisällä ja sekin tasasen 60% suoritus, niin ehkä voin vain niellä ylpeyteni ja tyytyä siihen? Jotenkin tälläisenä perfektionina ei vain tahtois kelpuuttaa noin "huonoja" prosentteja noin helposta radasta. Jos vain nyt kumminkin muistuttelen itselleni lähtökohtia niin ehkä sulatan tuonkin. :D Ensi kerralla viisaampana ja varmempana.


Kävi niinkin hyvä tsägä, muuten tällä reissulla, että Antilla putos kenkä kotipihassa! Luojan kiitos kerrankin tuuria matkassa, eikä kenkä ole jättänyt meitä ennenkö oikeasti hyvässä paikassa. Kisojen jälkeinen aika onkin siis Antilla ollut vain talutusta mäessä ja metsissä. Keskiviikkona vähän lihashuoltoa ja tsekkaillaan mikä hevosessa nyt oikein mättää...

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että edes näyttää sillä siltä se ei tuntunut! :D
   En kehtaa edes videota julkaista sillä jouduin tuuppaan hevosta niin paljon jalalla ja istunnalla, ettei silmät kestä... Tosin video on onneks huonolaatuinenkin niin vielä parempi syy ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)