keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Hyppäri pitkästä aikaa+paljonpaljon kuvia!

Aivan huikeen huippu hyvä Antti! ♥

Eilinen ratsastus meni aivan penkin alle. En saanut laukassa hevoseen minkäänlaista otetta, ehkä sekunnin ajan tuntui, että se antoi periksi ja kuunteli kunnes taas kaikki lävähti käsiin. Kauhun sekasin tuntein odotin tämän päivän valmennusta. Antti on muutenkin ollut "vähän" energinen, jonka purkaa pönttöilemällä. Kuvittelin, että eilinen olis vähän edes väsyttänyt herraa, muttei kyllä milläänlailla...

Tämmöstä ärsyttävää pomppimista Antti harrastaa kun alkaa keskittyyn muille uhoomiseen...
Saas nähdä kuinka kauan herra saa pitää pallinsa, jos ei ota loppuakseen.

Antti oli aika kenkku kun päästiin Ratsuniityn pihaan. Hevosia raahattiin juuri pihalle ja voi jessus toi tyyppi jakso siitä riemuita... Tarhat vielä on kentän vieressä, joten aina kun joku piehtaroi tai päästi jonkunlaisen äänen nii Antti alko uhoomaan itsekseen. Toisessa kentänlaidassa taas kuului pelottavien lampaiden ääntä, joten sieläkin piti vähän kenkkuilla.
Päätin kaikesta huolimatta vain ratsastaa ja ratsastaaa, ihan sama mikä olis. Pikkuhiljaa Antti alkoikin rentoutuun ja keskittyyn mun apuihin ja töihin.Alotettiin todelliset hommat pienillä kavaleteilla kaarevalla linjalla, joihin sai ratsastaa joko kuusi rauhallista laukkaa johon tähdättiin, mutta sai mennä tarpeen tullessa myös viidellä. Antti oli aika hyvin kuulolla joten saatiin hyvin kuusi mahtumaan. Sain vain korjata lähinnä omaa istuntaani, sillä lähdin hyökkään liikaa ylävartalolla mukaan, vaikka kyseessä oli ihan mini esteitä. :DTämän jälkeen täytyi jatkaa kääntämistä pystylle, johon vain hyvä paikka ja hyppy. Perus simppeliä, Antti kääntyi hyvin ja odotti hyvin mun päätöksiä. Eli siis kaikki oli satakertaa paremmin kuin eilen. Olin tosi tyytyväinen, että sain vihdoin vaikuttaa hevosen laukkaan ja hyppyihin näinkin paljon.
Lopulta mentiin suhteutettuna risti-pysty väliä, johon myös kuusi/viisi askelta. Parhaiten tehtävä onnistui kuudella rauhallisella, sillä viisi askelta tuli aina kun ensimmäinen hyppy oli turhan iso ja en osannut tehdä päätöstä, että odotanko vai en ja hätäännyin-> ajoin hevosen seuraavalle-> hyppy kärsi.
Heti kun ratsastin vain paremmin hevosen lähemmäs estettä ja odotin loppuun asti myös viimesellä esteellä, alkoi hyppy paranemaan. Myös istunnalla oli suuri vaikutus, sillä heti kun istuin loppuun asti satulassa ja hypyssäkin vähän vastaan, Antti heräs ja alkoi oikeasti ponnistaan paremmin ylös kuin vain eteen. 


Lopuksi linjalle laitettiin korjauspuomi, sillä heppa valui hirveästi aina hypyssä vasemmalle. Toivottu reagtio saatiin kyllä aikaseksi, niinkuin huomaa! :D

Viimesenä tehtiin isompana tehtävänä näitä kaikkia, suhteutettu-pysty-kavaletti linja. Ristikko nostettiin okseriksi ja muutenkin esteet nostettiin 80-90cm. Oon niin tyytyväinen ja onnellinen, että Antti toimi niin hyvin! Vähän jopa yllättynyt, sillä viime kerrat sillä ratsastaa on ollut todella hankalia.

Sain ratsastaa tosi kivasti ihan loppuun asti kaiken mitä olin ajatellut, paitsi tasan kaksi kertaa hevonen jäi vahvaksi ja otti puomit mukaansa. Kerran kavaleteilla ja kerran suhteutetun a-osalle. Näissäkin jäin itse liikaa kädellä kiinni, jolloin tietenkin hevonenkin puree vastaan.


Oli ihan tajuttoman mukava kuulla, että hevonen on kuulemma vahvistunut hirveästi laukassa ja saanut varmuutta hyppyynsä! Omistetaan myös kuulemma sellanen helmi, jolla on ihan tajuttoman hyvä potenttiaali SM:hin, niin esteillä kun koulussakin. Tuija kyllä osaa aina tsempata ja valaa uskoa! Sain myös tehtäväksi tsekkailla nyt tosissani sitä kisakalenteria ja laatia meille tavoitteita, kun kerta on noin laadukas suomenhevonen käsissä. Ihanata. ♥ Kumpa se vian vielä pysyisi terveenä! :D Käytiin vielä tunnin jälkeen klinikalla raspaamassa jätkän hampaat, vähän kyllä jo uhosin,että jätetään samalla reissulla pallit sinne. Olisi kuulemma tullut liian kallis reissu. :D
Hampaissa ei ollut suurempia sanottavaa, mutta piikkejä kyllä löytyi. Toivotaan, että se nyt olis hieman keventänyt heppaa tai muuten saan kuulemma käyttää muutaman kerran jotain kovempaa korjauskuolainta missä hevosella ei vain ole mahdollista nojata ja purra vastaan.Känniääliö♥

2 kommenttia:

 1. Hienostihan se loikkaa ja kiva kun oli paljon kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se hypätä osaa onneksi :)
   Vihdoinkin kun kunnon kuvia saatiin niin tungin sit kaiken esille! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)